AutoRai

Hyundai volbrengt loodzware missie

(8/11/2006)
De strijd is gestreden. De missie is volbracht. Hyundai heeft met de probleemloze voltooiing van de loodzware Amsterdam-Beijing Rally over een afstand van 17.650 kilometer bewezen dat de topnotitie van Hyundai in het wereldwijde J.D. Power kwaliteitsonderzoek geen vergissing is geweest. Alle Hyundaiâs op een na (een Terracan van het televisieteam raakte door een stuurfout in Turkmenistan van de weg) hebben de Amsterdam-Beijing Classic Car Endurance Rally volbracht. En dat is een groot compliment waard, want de Hyundaiâs Terracan, Santa Fe en Tucson die tijdens de monsterrit werden ingezet om de circa 180 deelnemers in hun klassieke autoâs te begeleiden kwamen regelrecht uit de showroom en waren niet extra voor dit enerverende evenement geprepareerd.

Vandaag bereikte de karavaan de finish in de Chinese hoofdstad Beijing. Op het Plein van de Hemelse Vrede werd de bonte stoet door tienduizenden toeschouwers en vele hoogwaardigheidsbekleders met een ovationeel applaus begroet. De deelnemers hebben hun droom verwezenlijkt door en meest opwindende en spectaculaire rally ooit te voltooien.

De moderne Hyundai hadden â uiteraard â in vergelijking met de klassieke autoâs van dertig jaar en ouder beduidend minder moeite om de rally te volbrengen. De teams in Hyundai Santa Fe bijvoorbeeld beschikten immers over een kwalitatief uitstekende auto met een snelle en krachtige 2.2 CRDi VGT dieselmotor. De autoâs zijn voorzien van ondermeer onafhankelijke wielophanging, een geavanceerd 4 WD systeem, talloze veiligheidssystemen, een uiterst comfortabel interieur waarin de ruime stoelen, airconditioning, climate conltrol, het Air Quality System én de handige koelbox in de middenconsole tijdens deze rally uitkomst boden. Dit betekende niet dat de inzittenden, meestal vier personen met zware bagage, de rally op hun sloffen hebben kunnen rijden. De mensen die in de Hyundai Terracan, Hyundai Santa Fe of Hyundai Tucson aan deze monsterit deelnamen moesten soms dubbele afstanden rijden om deelnemers in nood te helpen, schades te repareren, beelden te maken voor de televisie of acute medische bijstand te verlenen. Een ding wisten ze zeker; ze konden altijd op hun Hyundai rekenen.

Volgens rallydirecteur Geert Vermeer is een van de meest opwindende en spectaculairste rallyâs voor klassieke autoâs ooit gehouden mede geslaagd dankzij Hyundai. âNiet alleen het rijden, maar het organiseren van de Amsterdam-Beijing Rally was een groot avontuur. Het is zeker niet meegevallen om voor zoveel mensen alles zo perfect mogelijk te regelen. Ik ben er trots op dat alles is geslaagd. We hebben veertien landen doorkruist. We hebben hoge bergen beklommen. Zeer slechte wegen bereden. We zijn met een schrijnende armoede geconfronteerd, maar ook met een overweldigende rijkdom. En altijd en overal werden we begroet door vriendelijke mensen. Dit evenement is echt onvergetelijk geweest. We zijn in de voetsporen getreden van de oude ontdekkingsreizigers en dat voelt geweldigâ.

De rallydirecteur feliciteerde op het galadiner in het luxueuze Beijing Hotel alle deelnemers die de monstertocht hebben volbracht. âZe hebben met vallen en opstaan hun droom verwezenlijktâ, zei Vermeer. âIk complimenteer ook vooral de mensen in de Hyundaiâs. Je kunt wel stoer het avontuur tegemoet gaan. Als je met je dertig, veertig jaar oude autootje de woestijn doorkruist, dan is het toch wel zo fijn dat je weet dat zoân stoere 4 WD van Hyundai altijd in de nabijheid is om snel hulp te bieden als dat nodig is. Deze mensen hebben in hun autoâs er voor gezorgd dat wij ons avontuur hebben kunnen realiseren. Dat artsen ter plaatse waren als dat nodig was. Dat mecaniciens de gestrande klassiekers weer op weg hielpen. De organisatie de weg kon wijzen en er ook nog eens dagelijks televisiebeelden naar het thuisfront konden worden gestuurd. Zij hebben voor ons het onmogelijke mogelijk gemaaktâ.

BedrijfsautoRAI.nl
Graag jouw mening over autorai.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster