Gemeente Smallingerland

Nieuwe namen voor 3 eilanden gezocht
11 augustus 2006

Op de vernieuwde Lits Lauwersmeerroute, in het meer De Leijen, zijn elf eilandjes aangelegd in het kader van het Friese Merenproject. Drie van de nieuwe eilandjes zijn toegankelijk voor watersporters, daar zijn steigers aangelegd. Ook komt op een van de eilanden een toiletvoorziening. Nu de eilandjes klaar zijn, is het tijd voor een naam. Recreatieschap De Marrekrite, beheerder van de eilanden, heeft hiervoor een prijsvraag uitgeschreven: wie bedenkt de mooiste namen voor de drie eilandjes?

Terug in de tijd
De voorkeur gaat uit naar namen die te maken hebben met de historie van het gebied, bijvoorbeeld namen uit oude sagen en legenden, die zich in de omgeving van De Leijen afspelen. Of namen die voorkomen in oude verhalen over het gebied. Namen van nog levende personen komen niet in aanmerking.

Deelname
Heeft u goede suggesties, doe dan mee en stuur uw inzending voor 30 september 2006 in bij: Recreatieschap De Marrekrite, De Finnen 1, 9001 XW Grou.

Elke deelnemer zendt voor elk eiland één naam in, dus in totaal drie namen. De drie inzenders van de mooiste namen ontvangen het boek "Van Wad tot Woudâ over de natuurgebieden in Fryslân. Maar mooier dan deze prijs is natuurlijk dat de winnende namen ook daadwerkelijk gebruikt gaan worden.