Wyndham Hotel Group en Corinthia Group gaan samenwerken .....

Wyndham hotel group

Wyndham Hotel Group en Corinthia Group gaan samenwerken in EMEA landen

PARSIPPANY, New Jersey, August 11 /PRNewswire/ --

Wyndham Hotel Group en Corinthia Group of Companies hebben vandaag een principeovereenkomst getekend om gezamenlijk de Wyndham (R) en Ramada (R) hotels in het EMEA gebied (Europa, het Midden-Oosten en Afrika) te exploiteren.

(Logo: www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20060810/NYTH118LOGO-a www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20060810/NYTH118LOGO-b)

De overeenkomst werd vandaag ondertekend door Steven A. Rudnitsky, president en CEO van Wyndham Hotel Group, en Alfred Pisani, voorzitter en chief executive van Corinthia Group, op het hoofdkantoor van de Corinthia Group op Malta.

Conform de voorwaarden van de overeenkomst zullen 15 over Europa, Afrika en het Middellandse Zeegebied verspreid liggende hotels van Corinthia verder gaan onder de naam Ramada Plaza en Wyndham hotels en zullen bepaalde onderdelen van Corinthia in een nieuw jasje worden gestoken: de Wyndham Grand Collection.

Wyndham Hotel Group zal tevens een samenwerkingsverband aangaan met Corinthia Hotels International om hotelmanagement diensten aan te bieden aan de hotels in het EMEA gebied.

Door het samenvoegen van de ondersteunende taken, met inbegrip van sales en marketing, dat gericht zal zijn op het verbeteren van het rendement van de Ramada, Wyndham en Corinthia hotels in het gebied, verwachten de bedrijven dat het samenwerkingsverband voor beiden een toename van de capaciteit tot gevolg zal hebben.

"Deze relatie zal een uitbreiding betekenen van onze portfolio in het EMEA gebied en onze management business op de kaart zetten, welke een integraal onderdeel van ons expansiebeleid zal worden", zei Rudnitsky. "Ons doel is te zorgen voor meer boekingen bij bestaande onderdelen van Corinthia door deze te integreren in onze sales-, marketing- en distributiesystemen".

Pisani zei dat zijn bedrijf de mogelijkheden zal onderzoeken om de Ramada, Wyndham en Wyndham Grand Collection hotels in het hele gebied verder te ontwikkelen.

"Onze associatie met Wyndham Hotel Group zal onze status vergroten en een veel bredere groep potentiële klanten aantrekken via het wereldwijde distributiesysteem", Zei Pisani. "Onze kennis van de markt en ervaring in het ontwikkelen en beheren van luxueuze hotels in de regio zal Wyndham Hotel Group in staat stellen hun portfolio snel uit te breiden".

Afhankelijk van de gebruikelijke toestemming van de officiële instanties en afsluitingsvoorwaarden, zal de overeenkomst naar verwachting binnen de komende 60 dagen worden afgesloten. De financiële voorwaarden werden niet bekend gemaakt

Wyndham Hotel Group, één van de drie belangrijkste onderdelen van Wyndham Worldwide (NYSE: WYN), bevat meer dan 6.400 franchise en beheerde hotels en 535.000 hotelkamers wereldwijd. Via Wyndham Hotel Group, RCI Global Vacation Network en Wyndham Vacation Ownership, biedt Wyndham Worldwide individuele en business-to-business klanten door middel van zijn voornaamste portfolio van wereldvermaarde hotels een breed pakket aan van verblijfsproducten en diensten op het gebied van accommodatie en verschillende prijsklassen. RCI Global Vacation Network biedt zijn meer dan 3 miljoen leden toegang tot ongeveer 55.000 vakantielocaties, verspreid over meer dan 100 landen. Wyndham Vacation Ownership ontwikkelt, promoot en verkoopt eigendomsbelangen in vakantielocaties en levert consumentenfinanciering aan eigenaars via zijn netwerk van meer dan 140 vakantieoorden. Vacation Ownership behartigt zo de belangen van meer dan 750.000 eigenaars in Noord-Amerika, het Caraïbische gebied en het gebied rond de Stille Zuidzee. Wyndham Worldwide heeft zijn hoofdkantoor in Parsippany, N.J., en heeft wereldwijd ongeveer 28.800 werknemers in dienst.

De Corinthia Group neemt deel aan de wereldwijde reisindustrie via haar vier businessunits, met inbegrip van International Hotel Investments, die zich richt op de verkoop en het investeren in hotels; Corinthia Hotels International, die 20 vier- en vijfsterrenhotels onder haar beheer heeft met een totaal van 5300 kamers in elf landen in Europa, Afrika en het Middellandse Zeegebied en tevens over een wereldwijd netwerk van verkoopspunten beschikt; Quality Project Management, die diensten op het gebied van constructie en projectbeheer levert; en Corinthia In-Flight Services, die de industriële catering verzorgt. Het bedrijf biedt werk aan ongeveer 5000 werknemers.

Op de toekomst gerichte uitspraken

Bepaalde uitspraken in dit persbericht bevatten "op de toekomst gerichte uitspraken" zoals beschreven in de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Dergelijke op de toekomst gerichte uitspraken behelzen bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren welke de oorzaak kunnen zijn dat de concrete resultaten, het rendement of de prestaties van het bedrijf aanzienlijk verschillen van toekomstige resultaten, rendement of prestaties uitgedrukt of gesuggereerd door dergelijke op de toekomst gerichte uitspraken. Uitspraken gevolgd door het werkwoord "verwachten", zijn over het algemeen op de toekomst gericht van aard en geen historische feiten.

U wordt gewaarschuwd niet blindelings af te gaan op deze op de toekomst gerichte uitspraken die alleen van toepassing zijn op de genoemde datum, of als geen datum wordt vermeld, op de datum van dit persbericht. Belangrijke veronderstellingen en risicofactoren die concrete resultaten aanzienlijk kunnen doen verschillen met die uit de op de toekomst gerichte uitspraken zijn gespecificeerd in Formulier 10 van Wyndham Worldwide als rectificatie en ingediend op 12 juli 2006, onder "Risk Factors," "Forward-Looking Statements" en "Management's Discussion and Analysis of Financial Condition and Results of Operations." Behalve de lopende verplichtingen van het bedrijf om informatie bekend te maken conform de federale veiligheidswetgeving, neemt het bedrijf geen verplichting op zich om openbare revisies van enige op de toekomst gerichte uitspraken uit te geven, om gebeurtenissen of het voordoen van onverwachte evenementen te rapporteren, tenzij wettelijk vereist.

Web site: www.wyndhamworldwide.com