Aanhouding naar aanleiding dode door vermoedelijk vervuilde heroine

's-Hertogenbosch, 10-08-2006

Naar aanleiding van de donderdagmorgen aangetroffen dode man in een woning aan de Trombone in s-Hertogenbosch heeft de politie een onderzoek ingesteld.

Uit het onderzoek bleek, dat de 39-jarige man door het gebruik van vermoedelijk vervuilde heroine om het leven was gekomen. In het belang van de volksgezondheid is dit door de politie van het district Den Bosch direct opgepakt en zijn onder andere hulpverleningsinstanties van het voorval in kennis gesteld. Ook is een uitgebreid rechercheonderzoek gestart.

Dit onderzoek heeft erin geresulteerd, dat donderdagavond twee mannen van 16 tot 22 jaar uit s-Hertogenbosch zijn aangehouden. Op het moment dat het tweetal, in de omgeving van de Pettelaarseweg in s-Hertogenbosch, drugs afleverden bij enkele klanten konden ze worden aangehouden. Ook de kopers van de drugs, drie mannen in de leeftijd van 22 tot 32 jaar uit Zaltbommel en Aalst (Gld) werden aangehouden. De drie kopers zullen vermoedelijk na verhoor later worden heengezonden.

De oudste van de twee Bosschenaren wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de levering van drugs aan het 39-jarige slachtoffer. Naar de rol van de jongere Bosschenaar wordt een onderzoek ingesteld. Het tweetal is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

De politie doet nog steeds een dringende oproep aan personen die de afgelopen dagen heroine hebben gebruikt en daarvan ziek zijn geworden om contact op te nemen met de politie in s-Hertogenbosch 0900-8844.