Verzamelberichten vrijdag

's-Hertogenbosch, 11-08-2006

Man aangehouden voor mishandeling

s-Hertogenbosch Donderdagavond is een 45-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden. De man wordt ervan verdacht op de Zirkoon in s-Hertogenbosch een 30-jarige vrouw uit die plaats te hebben mishandeld. De man is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. De vrouw liep verschillende striemen op in gezicht en hals.

Man aangehouden voor huisvredebreuk

s-Hertogenbosch Donderdagavond is een 53-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden. De man had zich bij het inloopschip gemeld. Toen hij de voorwaarden hoorde waaronder hij daar kon verblijven was hij het daar niet mee eens. De medewerkers van het inloopschip ontzegde hem daarop de toegang. De man weigerde echter weer te vertrekken, waarop hij werd aangehouden voor huisvredebreuk. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij vrijdagmorgen heengezonden.

Aangehouden voor dealen

s-Hertogenbosch In de nacht van donderdag op vrijdag, rond 01.30 uur, zagen politiemensen op het Stationsplein in s-Hertogenbosch een drugstransactie. Vanuit een auto werden drugs aan enkele anderen gegeven. Direct werden de betrokkenen aangehouden. De kopers, 2 mannen 44 jaar uit Berlicum en 46 jaar uit Haarsteeg, en de verkopers, een 20-jarige man uit s-Hertogenbosch en een 22-jarige man uit Ammerzoden, werden aangehouden. In de auto werd een zakje met enkele tientallen grammen vermoedelijk cocaïne aangetroffen. De twee verkopers zijn aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. De kopers zijn na verhoor weer heengezonden.

Beroofd van geld en GSM

s-Hertogenbosch In de nacht van donderdag op vrijdag deed een 19-jarige man uit Rosmalen aangifte van beroving. Rond 03.00 uur stond hij te telefoneren op de Arena in s-Hertogenbosch. Toen hij klaar was met bellen bemerkte hij twee mannen. Een van die twee gaf het slachtoffer een klap, waardoor deze op de grond viel. Terwijl hij daar lag eisten de twee geld van hem. Uit de portemonnee van het slachtoffer namen ze het papiergeld. Ook namen ze zijn GSM telefoon af. De twee wisten te voet te ontkomen.

Beginnend bestuurder te veel gedronken

s-Hertogenbosch In de nacht van donderdag op vrijdag, even voor 04.00 uur werd op de Visstraat in s-Hertogenbosch een 25-jarige beginnende bestuurder uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 5 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Rijden onder invloed

Helvoirt In de nacht van donderdag op vrijdag, rond 03.50 uur, werd op de Rijksweg N65 onder Helvoirt een 44-jarige man uit Oisterwijk bekeurd. De man reed met een snelheid van 120 km/u waar 80 km/u is toegestaan. Ook bleek, dat hij reed terwijl hij teveel had gedronken. Naast de bekeuringen voor het rijden onder invloed en te hard rijden kreeg hij ook een rijverbod van 1 uur.

Nepvuurwapens aangetroffen

Uden Donderdagvond troffen politiemensen op de Sportlaan in Uden twee jongeren, 24 en 22 jaar uit Hoorn en Uden. Het tweetal bleek in het bezit te zijn van twee nepvuurwapens, zogenaamde bolletjeswapens, die op grond van de Wapenwetgeving verboden zijn. De wapens een Sig Sauer pistool en een Smith Wesson geweer zijn net als zon 4000 balletjes munitie in beslag genomen. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt.

Rijden tijdens ontzegging

Uden Donderdagavond even na 22.00 uur werd op de Industrielaan in Uden een auto gecontroleerd. Bij de controle bleek, dat de 26-jarige bestuurder geen gordel droeg. Verder bleek, dat de man reed terwijl hem door de rechter de rijbevoegdheid was ontzegd. Op 12 juli was de man ook al voor hetzelfde feit bekeurd. Hij is opnieuw bekeurd voor het rijden tijdens zijn ontzegging. Ook werd de auto waarin hij reed in beslag genomen.

Vrouw aangehouden voor huiselijk geweld

Veghel Vrijdagmorgen is een 38-jarige vrouw uit Veghel aangehouden. De vrouw wordt ervan verdacht haar 40-jarige vriend in hun woning in Veghel te hebben mishandeld en bedreigd. Het slachtoffer raakte daarbij zodanig gewond dat hij voor behandeling moest worden overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de mishandeling.