Aedes

De Key, Het Oosten en Cordaan bieden op Slotervaartziekenhuis

11 augustus 2006

De Amsterdamse woningcorporaties De Key en Het Oosten en zorginstelling Cordaan hebben gezamenlijk een bod uitgebracht op het Slotervaartziekenhuis. Door een overname kan het ziekenhuis behouden blijven voor Amsterdam-West. Dat maakten de partijen op 11 augustus 2006 bekend

De twee woningcorporaties willen het geld op tafel leggen voor de gebouwen van het ziekenhuis. Cordaan beheert al een verpleeghuis op het terrein en verwacht een forse toename van het aantal mensen met chronische en ouderdomsgerelateerde aandoeningen. Maar ook studenten zouden in het nieuwe complex kunnen worden gehuisvest.

De woningcorporaties en Cordaan willen een gebied creëren 'waar dienstverlening en zorg centraal staan, gecombineerd met wonen'. De partijen hebben het plan het ziekenhuis te splitsen en een deel van het gebouw om te bouwen tot woningen. Het ziekenhuis zal dan compacter en kleiner worden.

Het Oosten en De Key zijn al op grote schaal actief met stedelijke vernieuwing in Amsterdam-West. Cordaan is de grootste aanbieder van langdurige zorg in Amsterdam en wil in West een compleet zorgaanbod leveren. Specifieke woonvormen bundelen met zorg is volgens de drie partijen 'een logische oplossing'.

Het in financiële problemen geraakte ziekenhuis in Amsterdam-West praat met een aantal verschillende serieuze partijen over een overname. Nog deze maand hoopt het ziekenhuis met een partij de overname te kunnen regelen en de toekomst van de instelling veilig te stellen.


* www.dekey.nl

* www.hetoosten.nl

* www.cordaan.nl