Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 11 augustus 2006

Zaanstreek-Waterland, 11-08-2006

Auto te water op de A7

Wijdewormer, vrijdag 11 augustus, 00:11 uur

Een 35-jarige Purmerender is even na middernacht met zijn auto van de A7 geraakt en in het naastgelegen water terechtgekomen. De man was onderweg vanuit Purmerend toen hij ter hoogte van Wijdewormer de macht over het stuur verloor. Vermoedelijk door hevige regenval en een te hoge snelheid. Er zou volgens de verward overkomende bestuurder sprake zijn van een tweede inzittende. Het zekere voor het onzekere werd genomen en duikers van de brandweer, een helikopter van de KLPD en een speurhond hebben de omgeving afgezocht. Later bleek dat er zeer waarschijnlijk geen sprake was van een tweede inzittende. Het slachtoffer is met nekklachten en gezichtletsel naar het ZMC overgebracht waaruit hij na behandeling is ontslagen. De vangrail raakte over een lengte van 50 meter beschadigd en is dezelfde nacht hersteld. Het voertuig is rondom gedeukt.

Bejaardenhuisinsluiper bekent

Zaanstad, augustus 2006

Een 26-jarige Zaandammer heeft bekend verantwoordelijk te zijn geweest voor minstens 11 bejaardenhuisinsluipingen in Zaanstad en vermoedelijk 5 in Purmerend, die zijn gepleegd vanaf augustus vorig jaar. De politie kwam de verdachte op het spoor dankzij camerabeelden van een van de gedupeerde bejaardenhuizen. De man werd herkend als de landelijk opererende "Merci-man". Met een doosje chocola deed hij zich voor als een bezoeker en kon zo diverse woningen insluipen en waardevolle goederen wegnemen, voornamelijk handtasjes met inhoud. Hierbij heeft hij nimmer geweld gebruikt of bedreigingen geuit. De verdachte kon in Alphen aan de Rijn worden aangehouden en zit inmiddels in bewaring in Zutphen.

15-jarige winkeldievegge opgepakt

Zaandam, 10 augustus 2006, 16:01 uur

In een winkel op de Gedempte Gracht heeft de politie een 15-jarige Amsterdamse aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Door winkelpersoneel kon zij worden staande gehouden in afwachting van de politie. De verdachte werd meegenomen voor verhoor en heeft vermoedelijk uit twee verschillende winkels goederen weggenomen, zoals ondergoed, een tas en haarbenodigdheden.

De verdachte zal haar straf ondergaan via bureau HALT.

63 km per uur te hard

Wormerveer, 10 augustus, 18:09 uur

De politie heeft tijdens een drie uur durende snelheidscontrole op de Provinciale Weg in Wormerveer 3140 voertuigen gecontroleerd, waarvan 99 bestuurders een overtreding begingen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 163 km per uur, daar waar 100 km per uur maximaal is toegestaan.

Gewond door autobus

Volendam, 10 augustus 2006, 16:42 uur

Een 67-jarige voetganger uit Oud Alblas is op het Havendijkje gewond geraakt door een aanrijding met een autobus. De vrouw liep in de richting van de Haven en zag de autobus over het hoofd, waardoor ze met haar linkerenkel onder het rechterachterwiel van de autobus kwam.

Politie lost overval op

Zaandam, 11 augustus 2006

Met de aanhouding van twee Zaandammers denkt de politie een overval op een taxichauffeur te hebben opgelost. In de nacht van 30 op 31 juli reed de taxichauffeur drie mannen van Amsterdam richting Zaandam. Nadat een van de mannen was uitgestapt, reed de taxi met de twee overgebleven mannen naar De Weer. Toen de chauffeur daar stopte om het duo te laten uitstappen, werd hij door de mannen bedreigd met een mes en moest hij zijn portemonnee afgeven. Nadat de mannen zich uit de voeten hadden gemaakt, kon de chauffeur de politie waarschuwen. De politie startte direct een zoekactie in de omgeving, waarbij ook een speurhond werd ingezet. Uitvalswegen werden afgezet en Forensische Opsporing werd ingeschakeld om sporenonderzoek te doen. Hoewel de nachtelijke zoektocht in eerste instantie niets opleverde, kwamen rechercheurs al snel op het spoor van de twee verdachten. Tien dagen na de overval werd een van hen, een 28-jarige Zaandammer, aangehouden in een politiecel waar hij vast zat voor een andere zaak. Hij zal vrijdag worden voorgeleid aan de Rechter-Commissaris. Zijn compagnon, een 36-jarige plaatsgenoot, zat vast in een Huis van Bewaring en werd eveneens aangehouden in zijn cel. De politie spoorde ook de derde taxipassagier op. Hij bleek niets met de zaak te maken te hebben.