Persberichten 11/08 middag

Regio, 11-08-2006

Leiden Beroving van bewoonster Op donderdagavond 10 augustus, rond 20.30 uur, is een 90 jarige vrouw in de Cobetstraat te Leiden het slachtoffer geworden van een beroving. Omstreeks 20.30 uur werd er bij de vrouw aangebeld en vroeg een man of hij een bal uit de tuin van de vrouw mocht halen, die zijn zoontje daarin had geschopt. De man deed vervolgens alsof hij zijn zoontje riep. Op het moment dat de vrouw de voordeur van de veiligheidshaak haalde en helemaal opende greep de man naar de hals van de vrouw en rukte een ketting die de vrouw om had van haar nek. Hierop rende de man naar een gereedstaande auto waar nog een man achter het stuur zat waarna de auto met hoge snelheid wegreed in de richting van de Fruinlaan. De politie vraagt mensen die mogelijk iets gezien hebben van deze beroving of die wellicht ook slachtoffer zijn geworden van deze 'babbeltruc' of poging daartoe, contact op te nemen met het politieteam van Leiden via telefoonnummer 0900-8844.

Leiderdorp Fietsverlichtingscontrole In de winter wordt er door de politie altijd stevig gecontroleerd op het voeren van verlichting op de fiets. Maar ook in de zomer controleert de politie op fietsverlichting. De politie van Leiderdorp constateert dat veel fietser s nachts niet beschikken over goede fietsverlichting. Het team kondigt daarom aan dat zij vanaf volgende week gaan controleren en fietser gaan bekeuren als zij niet de juiste verlichting voeren.

Ter Aar Auto tegen de vangrail Een auto met vier inzittenden is tegen de vangrail van de Westkanaalweg gereden. De bestuurder, een 24 jarige man uit Woubrugge, reed over de Hertog van Beijerenstraat komende vanaf de richting Rijndijk. Aan het einde wilde hij linksaf slaan, de Westkanaalweg op. Hij had echter niet voortdurend zijn auto onder controle en kwam tot stilstand tegen de vangrail. Drie inzittenden liepen door de klap van de botsing rug- en nekklachten op. Zij, een 24 en 45 jarige man en een 42 jarige vrouw allen uit Woubrugge zijn naar het Rijnland Ziekenhuis gebracht.

--- einde berichten ---