Miko


Miko neemt koffieserviceactiviteiten van

Collingwoods Coffee & Tea in Bristol UK over

Turnhout, 11 augustus 2006 - Miko, de op Eurolist by Euronext Brussels genoteerde specialist in koffieservice en kunststofverpakkingen, neemt de activiteiten over van het in Bristol - Engeland gevestigde Collingwoods Coffee & Tea.

Collingwoods Coffee & Tea is een kleine koffieserviceoperator die vooral aan de horecamarkt in Bristol een gepersonaliseerde service verleent met espressokoffies en bijhorende producten. De eigenaar, die geen persoonlijke opvolging heeft, liet zijn cliënteel over aan Miko. Hij koos voor Miko wegens haar expertise op het vlak van espressoservice met een professioneel assortiment espressokoffies - het merk Miko alsook het nieuwe Max Havelaarmerk "Puro" - en espressomachines, maar ook omwille van haar uitgebreide technische dienstverlening. De overgedragen omzet van 330.000 GBP (470.000 EUR) werd gerealiseerd door de eigenaar, bijgestaan door 2 medewerkers.

De activiteiten worden overgenomen door het in Exeter gevestigde Miko Coffee South West, dat met dit nieuwe platform zijn geografische actieradius wenst uit te breiden. Na Londen is Bristol de grootste stedelijke agglomeratie in het zuiden van Engeland. Vanuit strategisch oogpunt moet Bristol dan ook een belangrijke groeimarkt worden voor Miko Coffee South West. Deze grote markt werd tot nu toe slechts sporadisch aangeraakt, voornamelijk omdat de afstand vanuit Exeter te groot was om een degelijke service te verlenen. Miko Coffee South West zal daarom het depot in Bristol behouden en er verder investeren in groei door de aanwerving van een extra verkoper en technieker.

Miko Coffee South West is een volle dochter van Miko en behaalde in 2005 met 17 medewerkers een omzet van 2,6 miljoen EUR.

OVER MIKO

Miko is al meer dan 200 jaar actief in koffieservice en werd in 1998 geïntroduceerd op Eurolist by Euronext Brussels. Miko volgt een "tweepijlerstrategie" waarbij de kernactiviteiten - koffieservice en kunststofverpakkingen - nagenoeg zelfstandige entiteiten zijn met elk hun eigen management, zodat beide activiteiten een eigen groeipad kunnen volgen. De groep stelt 537 mensen te werk en haalde in 2005 een omzet van 82,99 miljoen EUR. Het is een internationale groep met eigen ondernemingen in België, Frankrijk, Nederland, Engeland, Duitsland, Polen, Tsjechië en Slowakije.

EINDE