10 Jaar FFWD Heineken Dance Parade

St. rotterdam dance parade

Morgen wordt de tiende FFWD Heineken Dance Parade gehouden in Rotterdam. Veertig wagens met honderden nationale en internationale DJ's en danseressen rijden vijf uur lang dwars door het centrum van Rotterdam. De organisatie spreekt nu al van de beste parade ooit, gezien de tijd en moeite die deelnemers hebben gestoken in het optuigen van hun wagen. Zo rijdt Michel de Hey in een eigen Gouden Koets, heeft B2S een draaiende DJ Booth en gaat Armin van Buuren, de nummer drie DJ van de wereld, geweldig uitpakken zodra zijn wagen langs het Schouwburgplein rijdt. Het lustrum van de FFWD Heineken Dance Parade wordt één groot sensationeel schouwspel.

Grootste Parade Van Europa
De parade bestaat uit een bonte mengeling van smaakmakers uit de dancewereld. Zo rijden er party-organisatoren, platenlabels en clubs mee en hebben top DJ's als Armin van Buuren en Johan Gielen een eigen wagen. Van kleine clubavond tot groot festival, van drum 'n bass tot urban, alles en iedereen rijdt mee in de FFWD Heineken Dance Parade. In tien jaar tijd is het evenement uitgegroeid tot het grootste dance event van Nederland en een van de langste parades van Europa.

Koninginnedag Van De House
Met een gemiddelde snelheid van 1200 meter per uur leggen de veertig wagens van de FFWD Heineken Dance Parade 4600 meter af van het beginpunt aan de Mathenesserlaan tot aan het eindpunt op de Katendrecht. De eerste wagen begint om 12.00 uur met rijden en komt omstreeks 16.00 uur aan bij het FFWD Festival, de laatste wagen rond 18.00 uur. De passeertijd van de hele parade is iets meer dan twee uur. Mysterland heeft de eer om de parade dit jaar te openen en Michel de Hey sluit 'traditioneel' de parade af.

Zijn wagen is dit jaar omgebouwd tot een techno variant van de Gouden Koets, dit naar aanleiding van een gevleugelde uitspraak van Michel dat de FFWD Heineken Dance Parade eigenlijk de Koninginnedag van de House is.

Top DJ's met eigen truck
Uit een record aantal aanvragen zijn veertig deelnemers uit binnen & buitenland geselecteerd. Mede-organisator Henk Witteveen zegt hierover: 'We zijn er in geslaagd om een uiterst smaakvolle cocktail van verschillende deelnemers samen te stellen: van grote internationale DJ's tot obscure underground, de FFWD Heineken Dance Parade geeft een dwarsdoorsnede van wat er leeft in de dance scene.' Opvallend is dit jaar dat er naast party-organisatoren en platenlabels ook een groot aantal top DJ's met een eigen truck meerijden, zoals bijvoorbeeld Armin van Buuren, Johan Gielen, Michel de Hey, Sander Kleinenberg, DJ Dazzle, Real El Canario en Lucien Foort met Chris Rox.

Pimp My Parade
Deelnemers aan de parade werden aangemoedigd om met een zo'n spectaculair ogende wagen te komen. Een jury van bekende Nederlanders kiest tijdens een live uitzending van 3FM aan de voet van de Erasmusbrug de best aangeklede wagen. Winnaars worden beloond met een prijzenpakket van de radiozender, waaronder o.a. een special in het programma 'Ministry of Beats' op zaterdagavond.

Veertig meter hoge vlammen
Aansluitend aan de parade wordt het FFWD Festival gehouden op Katendrecht. Een spetterend jubileumfeest met op de Main Stage o.a. Michel de Hey en Housequake (Roog & Erick E), naast de Main Stage is er een reusachtige tent waar B2S het podium host met o.a. Darkraver en Technoboy. Een derde area wordt gevormd door vijf trucks uit de parade. Op deze manier werden tien jaar geleden tijdens het eerste eindfeest ook de area's gevormd. Achter de mainstage staat Dantes Vuurorgel van kunstenaar Erik Hobijn opgesteld waarvan de grootste Vlammenwerper, de Dikke Berta, bij windstilte een hoogte haalt van veertig meter. Met het FFWD Festival viert de FFWD Heineken Dance Parade op specatucaire wijze het tienjarige jubileum.


---
Voor meer persinformatie of beeldmateriaal:

FFWD Heineken Dance Parade
Leo Noordergraaf
Voorhaven 19
3025 HC Rotterdam

06 24622252
info@ffwdheinekendanceparade.nl