Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (11/08/06)

OOSTERHOUT NB, 11 augustus 2006

Man aangehouden na poging inbraak, bedreiging en rijden onder invloed

RAAMSDONKSVEER: Donderdag 10 augustus kort na het middaguur deed een 22-jarige man uit Raamsdonksveer aangifte van inbraak en bedreiging. De man lag te slapen in zijn woning aan de Hameldonk, toen hij plotseling breekgeluiden hoorde. Toen hij ging kijken, zag hij dat een man probeerde de achterdeur open te breken. Toen de verdachte de bewoner zag, bedreigde hij hem met het breekijzer.
De politie stelde direct een onderzoek in, dat al snel leidde naar een man, die eerder deze week ook al was aangehouden. Het gaat om een 26-jarige inwoner van Raamsdonksveer, die maandag 7 augustus werd aangehouden nadat hij ruiten van woningen op de Hameldonk had vernield.
Tijdens het onderzoek van donderdag zagen politiemensen de man op een bepaald moment op een brommer over de Hameldonk rijden. Ze gingen achter hem aan, maar de verdachte wist in eerste instantie, door met hoge snelheid door onder andere brandgangen te rijden, te ontkomen. Op de Lindonklaan zette een politieman zijn dienstauto dwars voor de vluchtende verdachte, waardoor een aanrijding ontstond. Met behulp van een motoragent wist hij de verdachte vervolgens klem te zetten tussen de politieauto en de politiemotor in. Daarna kon de verdachte worden aangehouden.
De man bleek, net als bij zijn aanhouding afgelopen maandag, onder invloed van drank en/of drugs te zijn. Op het bureau weigerde hij alle medewerking. Zo wilde hij geen ademanalyse afleggen en weigerde ook mee te werken aan een bloedproef. Daarop hebben de politiemensen het rijbewijs van de man ingevorderd en zijn bromfiets achtergehouden. De man was slecht aanspreekbaar en legde een warrige verklaring af. De politiemensen overlegden met de officier van Justitie, die besloot dat de verdachte moet worden ingesloten en moet worden voorgeleid.

Politie team Altena lost auto-inbraken op

ALMKERK / HANK: Dankzij oplettende getuigen heeft de politie van het team Altena twee auto-inbraken kunnen oplossen.
De eerste inbraak is gepleegd in de nacht van dinsdag 1 augustus op woensdag 2 augustus, in een geparkeerde auto in de Graaf van Hornestraat. Uit de auto werden die nacht onder andere luidsprekers weggenomen. De politie startte op basis van de informatie van de getuigen een onderzoek en kon donderdag 10 augustus rond 19.30 uur een 20-jarige inwoner van Woudrichem aanhouden. Op vrijdag 11 augustus rond 14.30 uur volgde de aanhouding van een tweede verdachte, een 23-jarige man uit Almkerk. Ook werd vrijdagmiddag een 15-jarig meisje uit Woudrichem verhoord. De twee mannen bleken verantwoordelijk voor de auto-inbraak en legden een bekentenis af. Het meisje had op de uitkijk gestaan.

De tweede inbraak vond plaats op de Kurenpolderweg, in de nacht van maandag 7 augustus op dinsdag 8 augustus. Uit de geparkeerde auto werden onder andere een autoradio en een navigatiesysteem weggenomen. Dankzij de binnengekomen informatie kon de politie in deze zaak donderdag 10 augustus om 11.00 uur een 19-jarige man uit Hank aanhouden. Donderdagmiddag rond 15.45 uur volgde de aanhouding van een 19-jarige man uit Geertruidenberg. Dit tweetal bekende de inbraak. De gestolen spullen waren ondertussen in het bezit van een 18-jarige man uit Raamsdonk. Zijn aanhouding vond plaats op vrijdag 11 augustus rond 11.00 uur. Ook deze verdachte bekende.

Jongen aangehouden op verdenking van bedreiging

RAAMSDONK: Donderdag 10 augustus rond 16.45 uur heeft de politie op de Zijlweg een 17-jarige jongen uit Raamsdonk aangehouden. De jongen wordt ervan verdacht die dag zijn 17-jarige ex-vriendin uit Drimmelen te hebben bedreigd met een (nep)vuurwapen. Het meisje deed hiervan aangifte. De aangehouden jongen is voor nader onderzoek en verhoor meegenomen naar het politiebureau en ingesloten. De politie heeft het (nep)vuurwapen niet aangetroffen.

Politie houdt man aan na doorrijden na aanrijding

OOSTERHOUT: Een 38-jarige automobilist uit Tilburg belde donderdag 10 augustus rond 17.15 uur de politie, nadat hij op de kruising van de Europaweg, het Paterserf, de Slotlaan en de Burgemeester Holtroplaan in botsing was gekomen met een bromfietser. De bromfietser was er vervolgens vandoor gegaan.
Ter plaatse trof de politie de man aan op een kruispunt dat bezaaid lag met blikjes bier. De Tilburger vertelde dat hij vanaf de Slotlaan linksaf de Europaweg wilde oprijden en dat hij groen licht had. Nadat hij het rechtdoorgaande verkeer had laten voorgaan, trok hij op, reed de Europaweg op en kwam daar in botsing met een bromfietser, die plotseling de weg overstak. De bromfietser kwam hierdoor ten val. Toen de automobilist zijn auto aan de kant zette, zag hij dat de bromfietser opstond en wegreed. Op basis van de omschrijving die de Tilburger van de man gaf en dankzij het bromfietskenteken dat een oplettende getuige had genoteerd, kon de politie korte tijd later een 36-jarige Oosterhouter aanhouden op verdenking van doorrijden na een aanrijding. Op het bureau moest de verdachte een ademanalyse afleggen, waaruit bleek dat zijn ademgehalte maar liefst 995 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Auto weg bij woninginbraak

OOSTERHOUT: In de nacht van donderdag 10 augustus op vrijdag 11 augustus is ingebroken in een woning in de Jan van Scorelstraat. De inbreker(s) kwamen binnen via een raam aan de zijkant van de woning. De nog onbekende daders boorden een gat in een raamkozijn en hebben via het boorgat de raamhendels bediend, waarna dat raam werd geopend. Er zijn onder andere een mobiele telefoon en autosleutels gestolen. Ook werd een zwarte Volvo S60, met kenteken 03-SN-GT, van de oprit van de woning weggenomen.
Deze manier van inbreken is te voorkomen door vergrendelbare raamhendels (bijvoorbeeld met een slot of drukknopmechanisme) aan te brengen.
De politie stelt een onderzoek in en heeft de auto internationaal als gestolen gesignaleerd.

Bedrijfsinbraak

HANK: In de nacht van donderdag 10 augustus op vrijdag 11 augustus is ingebroken in een horecagelegenheid in de Kerkstraat. Er bleek een raam aan de achterzijde van het pand te zijn opengebroken. In de zaak werden vervolgens twee gokkasten opengebroken. Uit de kasten werd geld weggenomen.

Man aangehouden na rijden onder invloed

HANK: Politiemensen zagen in de nacht van donderdag 10 augustus op vrijdag 11 augustus rond 01.45 uur een man met zeer hoge snelheid wegrijden bij een tankstation aan de A27. Met gierenden en rokende banden reed de man de A27 in de richting van Oosterhout op, om vervolgens de afslag Hank te pakken en de snelweg weer te verlaten. Op de Jachtsloot wisten de politiemensen de man aan de kant te zetten en te controleren. De man, die sterk naar alcohol rook, moest een blaastest afleggen, waaruit bleek dat hij teveel gedronken had. Hij moest mee naar het bureau voor een ademanalyse, waaruit bleek dat zijn ademgehalte 410 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man, een 27-jarige inwoner van Meewen, is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed en voor gevaarlijk rijgedrag. Bovendien kreeg de man bekeuringen voor het niet tonen van het rijbewijs en het niet bij zich hebben van het kentekenbewijs. De man wenste geen verklaring af te leggen en is na het opmaken van het proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Auteur: Leonie van Ooijen