Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 11 augustus 2006

Zakkenrollerij

STEENBERGEN: Een 14-jarig meisje uit Dinteloord heeft vrijdag bij de politie aangifte gedaan van zakkenrollerij. Het meisje was donderdagmiddag met een vriendin in de Blauwstraat, toen zij omstreeks 13.45 uur bemerkte dat iemand kans had gezien haar portemonnee uit haar tas te halen. In de portemonnee bevond zich een gering geldbedrag, een bankpas en een identiteitsbewijs.

Politie houdt verdachte aan van mishandeling en bedreiging

BERGEN OP ZOOM: Een 50-jarige inwoner van Bergen op Zoom is donderdagavond aangehouden, nadat hij zijn zoon had mishandeld. Toen de politie kort na de melding ter plaatse kwam, was de verdachte niet meer thuis. Uit het relaas van de bewoners werd duidelijk dat de man buiten zinnen was geweest en zijn zoon met een ijzeren voorwerp had geslagen. Hierop was hij, onder het uiten van diverse bedreigingen, weg gegaan. Toen hij korte tijd later terug kwam, vernielde hij een ruit. Hierna vertrok hij wederom. Op weg naar het politiebureau zagen de politiemensen de verdachte fietsen. Bij de Kleine Kerkstraat kon de man worden aangehouden. In totaal is donderdag door drie verschillende mensen aangifte tegen de man gedaan van bedreiging en mishandeling. De man is in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

Politie onderzoekt verkeersongeval

BERGEN OP ZOOM: Een 17-jarige jongen uit Bergen op Zoom is donderdag kort na 21.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding. De jongen reed met zijn bromfiets vanuit de Beukenlaan de Marathonstraat in, maar hield onvoldoende rechts, waardoor hij op de tegemoetkomende auto reed van een 51-jarige plaatsgenoot. Door de klap liep de jongeman aan beide benen gecompliceerde breuken op. Daarnaast hield hij aan het ongeval een hersenschudding over. Hij is opgenomen in het Lievensbergziekenhuis.
Na de aanrijding kwam de politie ter ore dat de bestuurder van een auto met Belgisch kenteken, die voor de aanrijding achter de bromfietser reed, zich opvallend gedroeg. Kort na het ongeval sprak de bestuurder de bromfietser toe, stapte hierna in zijn auto en reed weg. De politie stelt een nader onderzoek in naar de gebeurtenissen.

Man gewond na vechtpartij

BERGEN OP ZOOM: Een 24-jarige man uit Bergen op Zoom is in de nacht van donderdag op vrijdag in het ziekenhuis kort gehoord door politiemensen. De man had een hoofdwond opgelopen, nadat hij aan de Lievevrouwestraat kennelijk met een fles op het hoofd was geslagen door iemand uit een groep van ca 5 personen. De man gaf toe ook zelf te hebben gevochten. Na behandeling in het ziekenhuis kon de man naar huis.

Politie treft man aan in gestolen auto

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 27-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden, die in een auto lag te slapen, die als gestolen staat gesignaleerd. In het verhoor verklaarde de man dat hij, gedurende diens afwezigheid, van een vriend de beschikking over de auto had gekregen en zich er absoluut niet van bewust was dat de auto gestolen zou kunnen zijn. De politie stelt een onderzoek in. De auto is vooralsnog in beslag genomen en de man is op vrije voeten gesteld.

Bromfietser (34) gewond na aanrijding

OUDENBOSCH: Bij een aanrijding op de kruising Polderstraat-Julianalaan heeft zich vrijdagmorgen omstreeks 10.00 uur een verkeersongeval voorgedaan, waarbij een 34-jarige inwoner van Oud Gastel gewond is geraakt. De man reed op zijn bromfiets op de Polderstraat en wilde rechtdoor het Doelpad oprijden. Een 46-jarige automobiliste uit Hoeven, die op de Julianalaan reed en de kruising rechtdoor wilde oversteken om de Pastoor Hellemonsstraat in te rijden, stopte keurig conform de ter plaatse geldende verkeersregels. Door onbekende oorzaak zag zij echter de naderende bromfietser over het hoofd en verleende hem abusievelijk geen voorrang. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietser is met rug- en beenletsel overgebracht naar het Franciscusziekenhuis.

Politie waarschuwt voor oplichtingspraktijken

ROOSENDAAL: De politie waarschuwt mensen alert te zijn op mogelijke oplichtingspraktijken. Diverse inwoners van Roosendaal zijn donderdag benaderd door een man, die hen met een smoes probeerde geld afhandig te maken. De man heeft donderdagmiddag woningen bezocht aan de Dolomietdijk en de Covellijndijk. De veelal bejaarde bewoners werd op de mouw gespeld dat hij een kennis was van de buren en namens hen geld wilde lenen, omdat zij op dat moment elders plotseling zonder geld stonden. In één geval slaagde de man erin met deze smoes geld afhandig te maken. De man verzon tenminste in één geval een andere reden om de woning binnen te kunnen komen. De politie benadrukt dat het onverstandig is onbekenden geld te lenen en adviseert mensen direct contact op te nemen met de politie als ze merken dat ze door een oplichter bezocht zijn.

Politie houdt twee Belgische drugstoeristen aan

ROOSENDAAL: De politie heeft donderdagavond een tweetal Belgische drugstoeristen aangehouden. Ter hoogte van parkeerplaats Spuitendonk, aan de Rijksweg A58, kreeg de bestuurder een stopteken. De politiemensen zagen dat hierna een pakketje vanuit het voertuig in de berm werd gegooid. Bij controle bleek zich in dit pakketje ruim 400 gram hash te bevinden. De 24-jarige en de 25-jarige Belg werden na hun aanhouding overgebracht naar het politiebureau. Omdat de mannen geen geldige identiteitspapieren bij zich hadden en de politiemensen niet onomstotelijk vast konden stellen of de mannen inderdaad zijn wie zij verklaren te zijn, zijn de verdachten vrijdagmorgen voor identiteitsonderzoek overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Politie houdt verdachte aan met hennep

ROOSENDAAL: Een politieman in burger, die vrijdag omstreeks 15.00 uur na zijn dienst naar huis reed en getuige was van een verdachte situatie aan de Brugstraat, bedacht zich geen moment en informeerde direct zijn collegas van het team Courage. Toen de politiemensen ter plaatse kwamen, zagen zij dat één van de door hun collega genoemde verdachte personen een pakketje in de struiken wierp. Het pakketje bleek onder meer hennep te bevatten. Zowel de 20-jarige Roosendaler, die het pakketje had weggegooid, als zijn compaan een eveneens 20-jarige Roosendaler is door de politie aangehouden en meegenomen naar het bureau. Ieder van hen bleek bovendien in het bezit te zijn van een busje traangas. De twee zijn ingesloten voor verhoor. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Auteur: Manon Ostendorf