Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

BREDA, 11 augustus 2006

Jongeman (17) mishandeld in botsautos

BREDA: De politie heeft donderdagavond een onderzoek ingesteld, nadat omstreeks 20.15 uur de melding was binnen gekomen dat er een vechtpartijtje gaande was op de kermis op het Schoolakkerplein. Een 17-jarige jongeman uit Strijbeek verklaarde tegenover de politie dat hij was aangevallen door twee verschillende botsautobestuurders, naar eigen zeggen omdat hij had zitten lachen. Nadat de twee hem, vanuit de autos daadwerkelijk hadden geslagen, wilde de jongeman de attractie verlaten, maar werd hij nog achtervolgd door een grote groep kermisbezoekers. Met de hulp van een onbekende getuige is hij volgens zijn verklaring uiteindelijk aan zijn belagers ontkomen. De jongeman heeft zich door aanwezige EHBO-medewerkers laten behandelen aan een verwonding boven zijn ooglid. Hij heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling.

Motorrijder (23) gewond

BREDA: Een 23-jarige motorrijder uit Breda is donderdag kort voor middernacht gewond geraakt na een aanrijding. Getuigen bevestigden dat de motorrijder met lage snelheid over de Prinsenkade reed in de richting van de Tramsingel, toen hij vermoedelijk wilde uitwijken voor een automobilist, die ter hoogte van het kruispunt met de Middellaan achteruit reed. In een poging de auto te ontwijken is de motorrijder tegen een dubbele paal gereden. Hij raakte gewond aan een enkel, aan zijn handen, ellebogen en een heup. De politie beschouwt de automobilist overigens niet als betrokkene bij het ongeval.

Politie stelt onderzoek in na vechtpartij

BREDA: De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht rond een vechtpartij in de Bredase binnenstad, waarbij een 30-jarige Bredanaar in de vroege vrijdagmorgen omstreeks 3.30 uur gewond raakte. De man verklaarde tegenover de politie dat hij in de Karrestraat door een viertal mannen was geschopt en geslagen. Eerder op de avond had de man in een horecagelegenheid een woordenwisseling gehad met een groepje bezoekers. De politie heeft direct een onderzoek ingesteld om de identiteit van de belagers te kunnen vaststellen. Dit onderzoek wordt voortgezet.

Politie houdt in uitgaansleven twee binnenstadbezoekers aan

BREDA: De politie zal proces-verbaal opmaken tegen een tweetal binnenstadbezoekers, die in de nacht van donderdag op vrijdag werden aangehouden.
Een 42-jarige man uit Nuenen, die in de vroege vrijdagmorgen omstreeks 3.00 uur aan de Haven werd betrapt op wildplassen, is door de politie aangehouden, omdat hij in eerste instantie weigerde zich te legitimeren.
Een 20-jarige man uit Utrecht, die de opdracht had gekregen uit de binnenstad te vertrekken, omdat hij voortdurend achtereenvolgens in discussie bleef gaan met een portier en met de politie, leek in eerste instantie gehoor te geven aan deze opdracht. Toen de man enkele minuten later wederom opdook, is hij om 4.00 uur aangehouden op het Kerkplein.

Politie stelt onderzoek in na diefstal uit bedrijf

BREDA: Een bedrijf aan de Veldsteen kreeg vrijdag tijdens de lunchpauze van het personeel bezoek van een inbreker. Omstreeks 12.30 uur trok een vreemd geluid de aandacht van de medewerkers. Een van hen nam poolshoogte en kwam oog in oog te staan met de ongenode gast, die zich hierop direct uit de voeten maakte. Hij nam echter in zijn vlucht wel een kassalade mee. Medewerkers zetten direct de achtervolging in. Op enig moment wist de dader een auto te bereiken en hiermee te ontkomen aan zijn achtervolgers. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de identiteit van de dader en aangifte opgenomen van diefstal en van bedreiging. De dader heeft namelijk tijdens zijn vlucht in de richting van zijn achtervolgers diverse bedreigingen geuit.

Politie deelt 64 bekeuringen uit

BREDA: Tussen 13.00 uur en 14.15 uur werd vrijdagmiddag aan de Fellenoordstraat van 1247 passanten de snelheid gemeten. Van hen hielden er 64 zich niet aan de maximum snelheid van 50 km/uur. De hoogste boete zal uitgaan naar een weggebruiker, die het controlepunt met 74 km/uur passeerde.

Politie houdt twee baldadige jongens aan voor schade aan auto

ZEVENBERGEN: De politie heeft donderdag kort voor 21.00 uur een tweetal jongeren uit Zevenbergen aangehouden. Een 23-jarige man had de jongens op een parkeerplaats aan De Donk in de kraag gegrepen, nadat zij schade aan zijn auto hadden toegebracht. Door bessen, die de jongens tegen de auto hadden gegooid, waren er lichte krassen in de laklaag ontstaan. De jongens gaven tegenover de politie toe dat ze inderdaad met de bessen hadden gegooid. Zij maakten deel uit van een groepje van meerdere jongens. Op grond van hun leeftijden kreeg de 10-jarige jongen, die werd aangehouden, een zogenaamde STOP-verwijzing. Zijn 12-jarige vriendje kreeg een HALT-verwijzing. Over vergoeding van de schade zullen nadere afspraken moeten worden gemaakt. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de andere dadertjes.

Vrouw (68) in ziekenhuis na eenzijdig ongeval

MOERDIJK: Vrijdagmiddag omstreeks 12.45 uur is op de Rijksweg A59 een 68-jarige vrouw uit Zuid Beijerland door onbekende oorzaak met haar personenauto uit de bocht gevlogen en onder aan het talud in de sloot beland. De vrouw kwam vanuit de richting Fijnaart. De vrouw raakte door het ongeval buiten bewustzijn. Mede gezien het feit dat de vrouw hartpatiënt is, is zij opgenomen in het ziekenhuis. Haar auto raakte volledig vernield.

Politie bekeurt 53 hardrijders

ETTEN-LEUR: Bij een verkeerscontrole aan de Grauwe Polder zijn vrijdagmorgen 53 weggebruikers bekeurd. De politie controleerde tussen 9.30 en 12.30 uur de snelheid van 407 passanten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/uur, terwijl ter plaatse een maximum snelheid van 50 km/uur geldt.

Winkeldieven aangehouden

ETTEN-Leur: Een 41-jarige vrouw uit Etten-Leur is vrijdagmiddag aangehouden, nadat een medewerker had gezien dat de vrouw DVDs in een tas had gestopt bij een winkel aan het Burchtplein en deze bij de kassa niet ter betaling aanbood. De vrouw verklaarde tegenover de politie dat zij de DVDs slechts uit het zicht had willen houden van de persoon aan wie zij ze cadeau wilde doen en dat ze bij de kassa was vergeten ze af te rekenen.

ETTEN-LEUR: Ook een 16-jarig meisje uit Etten-Leur werd vrijdagmiddag betrapt, toen zij in een schoenwinkel aan de Bisschopsmolenstraat proletarisch had gewinkeld. Ook zij werd overgedragen aan de politie.

Auteur: Manon Ostendorf