1e persbericht van vrijdag 11 augustus 2006

Eindhoven, 11-08-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt jongen in zwembad aan

De politie heeft donderdag rond 21.00 uur op de Antoon Coolenlaan een 17-jarige Tilburger aangehouden. Een 18-jarige meisje was haar sleutel van een kluisje verloren. Toen ze bij het kluisje kwam zag ze dat dit open was en dat er spullen uit waren gehaald. Zij meldde dit bij de badjuffrouw. Op videobeelden was te zien dat een jongen deze spullen uit het kluisje had gehaald. Deze jongen werd aangetroffen in de hal van het zwembad, hier werd hij door de politie aangehouden.

Eindhoven: Politie treft slapende mannen in caravan aan

De politie heeft donderdag rond 23.00 uur in een schuur aan de Europalaan twee Poolse mannen van 38 en 29 jaar aangehouden. In de schuur staat de caravan van een Eindhovenaar. De man zag dat een ruit van de schuur was ingeslagen en trof de twee mannen slapend in zijn caravan aan. De man deed de schuur op slot en de politie kon zo de twee Polen aanhouden. Zij zijn ingesloten voor verhoor.

Asten: Inbraak in woningen

Donderdag tussen 11.30 en 17.30 uur is ingebroken in een woning aan de Marsstraat. Een bovenlicht werd opengebroken. Uit de woning verdwenen een foto- en filmcamera, Swarovskibeeldjes en een geldbedrag van ongeveer 300 euro.

Tussen donderdag 23.30 uur en vrijdag 5.00 uur is ingebroken in een woning aan de Polderweg. Een raam werd opengebroken. Uit de woning werd een bedrag van 100 euro en een digitale fotocamera weggenomen.

Donderdag rond 6.00 uur kreeg de politie de melding dat ingebroken was in een huis aan de Polderweg. Een raam werd opengebroken. Uit de woning verdween een onbekend geldbedrag, twee GSMs, een koffiezetapparaat en diverse sieraden.

Bergeijk: Inbraak in horecabedrijf

Donderdag rond 17.30 uur is ingebroken in een horecabedrijf aan het Hof. Een deur werd opengebroken. Uit het pand zijn een grote hoeveelheid goederen weggenomen onder meer twee flatscreentelevisies, twee Cd-spelers, een karaoke-set en vijf zendmicrofoons.

Bladel: Kassa gestolen

Donderdag rond 18.00 uur is in een winkel aan de Van Dissellaan een kassa weggenomen. Een jongen kwam rond 17.30 uur de winkel binnen en kocht twee pakjes vloei. Even later kwam de jongen terug voor nog een aankoop. Toen de verkoopster zich omdraaide graaide de jongen de gehele kassa van de toonbank. De jongen gooide de kassa in een auto en is weggereden.

Duizel: Aanrijding door alcohol

Donderdag rond 22.30 uur vond een ongeval plaats op de kruising Wolverstraat / Ganzestaartsedijk. Een 64-jarige Helmonder wilde vanaf de Gansestaartsedijk linksaf met zijn auto de Wolverstraat inrijden. Hierbij verleende hij geen voorrang aan een tegemoet komende auto. De bestuurster van deze auto, een 47-jarige vrouw uit Eersel raakte gewond aan haar rechterarm. De Helmondse bestuurder bleek gedronken te hebben, hij had een alcoholpromillage van ruim 1.15. Zijn rijbewijs in ingenomen en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Geldrop: Politie houdt dames aan voor winkeldiefstal

De politie heeft donderdag rond 18.45 uur op de Korte Kerkstraat twee dames aangehouden.

Een 36-jarige vrouw wonende in Eindhoven en een 34-jarige Rotterdamse hadden flesjes parfum weggehaald uit een winkel in de Korte Kerkstraat. De Rotterdamse vrouw bleek een geprepareerde tas bij zich te hebben. Hier werden de goederen ter waarde van 342 euro terug gevonden.

Valkenswaard: Inbraak in bedrijf

Vrijdag rond 3.50 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Maastrichterweg. Een rolluik en een binnendeur werden opengebroken. Uit het bedrijf verdween een onbekende hoeveelheid rookwaar en 72 blikjes red bull.

Veldhoven: Automobilist moet rijbewijs inleveren

De politie heeft donderdag rond 23.55 uur op de Sint Janstraat het rijbewijs ingenomen van een 25-jarige Veldhovenaar. De bestuurder werd door de politie gecontroleerd en moest een ademtest doen. Uit de test bleek dat de man een alcoholpromillage had van ruim 0,60. Omdat het een jonge bestuurder is werd zijn rijbewijs ingenomen en is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Waalre: Politie houdt gewelddadige man aan

De politie heeft donderdag rond 19.00 uur op de F. van Thoorlaan een 34-jarige man aangehouden. De politie kreeg de melding dat een man en een vrouw een flinke ruzie hadden. Toen de politie aankwam bij de woning werd de deur door een man geopend. De man begon meteen te schelden tegen de agenten. Nadat de agenten gevraagd hadden wat er gaande was binnen de woning gaf de man een agent een vuistslag op het linkeroog. De agenten wilden de man aanhouden maar er ontstond een worsteling. Twee aanwezige vrouwen in de woning begonnen zich ook te bemoeien met de worsteling en sloegen in op de agenten. Andere agenten konden de man aanhouden, hij is ingesloten.