ADO Den Haag

ADO Den Haag richt Voetbalschool op

ADO Den Haag heeft in samenwerking met de Johan de Witt Scholengroep en De Haagse Sporttuin de ADO Den Haag Voetbalschool opgericht. Rob Baan (technisch directeur ADO Den Haag), Kars Veling (voorzitter centrale directie Johan de Witt Scholengroep) en Henk Aerns (Gemeente Den Haag / De Haagse Sporttuin) ondertekenden hiertoe op donderdag 10 augustus jl. tijdens de jaarlijkse persdag van ADO Den Haag een convenant.

De ADO Den Haag Voetbalschool is een uniek concept dat jongeren uit Haagse achterstandswijken toekomstperspectief biedt. Jongeren in de leeftijdscategorie van 10 tot 14 jaar zullen tweemaal per week trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers op het terrein van De Haagse Sporttuin in de Schilderswijk. De voetballertjes die de onderlinge afspraken goed naleven en naar behoren presteren, worden beloond en krijgen een derde training van jeugdtrainers van ADO Den Haag. Hierbij komen niet alleen hun voetbaltechnische kwaliteiten tot verdere ontplooiing, maar wordt de jeugdopleiding van ADO Den Haag middels het opereren in teamverband juist ook als vehikel gebruikt om de motivatie, persoonlijke ontwikkeling en het zelfvertrouwen van de deelnemers te stimuleren.

In het eerste jaar biedt de ADO Den Haag Voetbalschool plaats aan maximaal dertig jongeren. De selectie voor de ADO Den Haag Voetbalschool start begin september. Op scoutingsdagen zullen naar verwachting driehonderd jongeren worden beoordeeld op hun voetbalkwaliteiten.

Naast de samenwerking op voetbaltechnisch gebied omvat de ADO Den Haag Voetbalschool ook een kennisuitwisseling met de A1-selectie van ADO Den Haag, het vlaggenschip van de jeugdopleiding van de residentieclub. Bij dit mentorproject, waarin spelers van de voetbalschool en van de A1 elkaar beoordelen, komen tevens sociale aspecten aan de orde.

Rob Baan (technisch directeur ADO Den Haag): "ADO Den Haag is verheugd met de oprichting van de ADO Den Haag Voetbalschool. Dit initiatief past uitstekend in het sociaal-maatschappelijke beleid van de club. De voetbalschool stimuleert tevens het sporten in verenigingsverband. In het tweede jaar van deelname aan de voetbalschool is het lid worden van een voetbalvereniging namelijk een vereiste. Wij zijn van mening dat een dergelijk lidmaatschap goed is voor de sociale vaardigheden en de ontwikkeling van de deelnemers. Daarnaast draagt de voetbalschool bij aan de verdere professionalisering van onze jeugdopleiding. Bovendien bestaat de mogelijkheid dat talenten van de ADO Den Haag Voetbalschool zich dusdanig goed ontwikkelen, dat ze kunnen doorstromen naar onze jeugdopleiding."

De Johan de Witt Scholengroep is een brede scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs in Den Haag.

De Haagse Sporttuin is een multifunctioneel sportcomplex van 2000 m², dat kinderen uit de Haagse Schilderswijk de kans biedt om laagdrempelig deel te nemen aan georganiseerde sportactiviteiten.


Noot voor de redactie (