KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

11-8-2006

Paralympisch topzeilen : Zilver voor Thierry Schmitter op Open WK 2.4mR

Thierry Schmitter behaalde de zilveren medaille bij het Open WK 2.4mR in Helsinki. De Zweed Stellan Berlin bemachtigde de titel. In een veld van 96 zeilers (valide en gehandicapte zeilers samen) uit dertien landen heeft Schnmitter een knappe prestatie neergezet.

Vooral de laatse wedstrijddag zeilde Thierry sterk door als 1e en 3e te eindigen. Thierry was superblij met het winnen van de één na laatste race met een windsnelheid van 20 knots. Deze overwinning geeft aan dat hij, ook bij meer wind, niet onderdoet bij de
validezeilers.Thierry is beste Paralympisch 2.4mR-zeiler met een 2e totaalplaats geworden. De deelname van de Paralympische zeilers in dit Open WK was groot.

Thierry is goed op weg in zijn Paralympische campagne voor 2008. In dit voorjaar won Thierry de Semaine Olympique in Hyeres. Zilver won hij ook op de Open Zweedse Kampioenschappen in Marstrand en op de Kieler Woche. Aan deze erelijst wordt nu ook het winnen van een zilveren plak op de Open WK toegevoegd. Hij eindigde tevens als beste Paralympische zeiler. In Helsinki
was alleen de Paralympisch Kampioen van 2004, Damien Seguin afwezig.

De andere zeilers van het Nederlandse Paralympisch 2.4mR-Team onder leiding van Coach Han Beverwijk, eindigden op een 32e en 38e plaats. De 32e plaats van André Rademakers is goed voor een 7e plaats onder de Paralympische zeilers. Ruud van Holsteijn eindigde als 38e. Ruud werd tijdens dit WK geplaagd door een schouderblessure, waardoor hij duidelijk minder heeft gepresteerd. Ruud
kan veel beter dan de nu behaalde "10e geschoonde paralympische plaats".