Topmusici in Rossum

Twee jonge prijswinnaars met Sjostakovitch

ROSSUM GLD, 20060705 -- TWEE JONGE PRIJSWINNAARS TREDEN OP IN ROSSUM ! De jonge cellist Sietse Jan Weijenberg , meervoudig prijswinnaar op concoursen en de Russische pianiste Rushaniya Abbyasova ( prijswinnares internatonale Rimsky-Korsakov Concours, Petersburg) geven 11 augustus 2006 een concert in de hervormde kerk te Rossum, gld, Ze brengen werken van o.a. Schumann en Sjostakovitsj ten gehore Reeds eerder was Sietse Jan als cellist in Rossum en verwonderde het publiek met de eigenzinnige uitvoering van de Sonate voor piano en cello van Sjostakovitsj; Nu ook zal hij dit werk ten gehore brengen.


Piano - Rushaniya Abbyasova, geboren in Moskou, nam op 6-jarige leeftijd muzieklessen. Tijdens haar studies aan het Nationaal Muziekcollege P. Tsjaikovski te Moskou won ze verschillende prijzen bij internationale pianocompetities (Gottingen, Duitsland - 1995; Texas, VS - 1997; Obninsk, Rusland - 2000). In 2002 vervolgde ze haar studies aan het conservatorium te Moskou bij Naum Shtarkman. Naast haar optredens als soliste ontplooit ze zich als kamermusicus. Ze won een eerste prijs op het 6e Maria Yudina Concours 2004 en de International Piano Competition in Kiev 2003. Momenteel combineert ze haar studies met een baan als correpetitor van de klarinetklas van Rafael Bagdasaryan. Ze is regelmatig te gast bij verschillende festivals. Ze won de prijs voor beste begeleider op het eerste Internatonale Rimsky-Korsakov Concours te St.Petersburg, 2005.

Cello - Sietse-Jan Weijenberg nam op achtjarige leeftijd cellolessen. Hij werd opgemerkt door Rein Ferwerda, toen zijn docent compositie, improvisatie en piano, en kwam terecht bij Jirka Prchal in de vooropleiding van het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Daar studeerde hij vervolgens bij Jan Ype Nota en Troels Svane. Sietse-Jan volgde masterclasses bij onder andere Janos Starker, Tsuyoshi Tsutsumi en Pieter Wispelwey. Hij won als solist en kamermusicus prijzen bij concoursen in Nederland en Rusland. In mei 2005 behaalde hij aan het Prins Claus Conservatorium zijn diploma cum laude - in september 2005 vervolgde hij zijn studie bij Michel Strauss aan het Conservatoire National Supérieur de Paris, financieel ondersteund door het Prins Bernard Cultuurfonds (Middelbeek Stortenbeker Fonds en Sonate Fonds), De Nuffic en het VSB Fonds.


Zij zullen uitvoeren:

Beethoven Sonate no: 4 in C

Schumann Fantasiestucke

Schumann Adagio en Allegro

pauze

Shostakovich Sonate

Stravinsky Suite italienne (delen uit)


11 augustus 2006 20.00 uur

Hervormde Kerk

Maasdijk 8

Rossum

Entree ¤ 7 donateurs ¤ 5 en kinderen ¤3

Voor informatie: 0418-661096/0621246812




Stichting de Poort