Juli 2006

easyCruise gaat varen op route in Nederland en België Eerste vaart 11 augustus van Amsterdam via Rotterdam naar Antwerpen/Brussel
Na het overweldigende succes van easyCruiseOne op de Middellandse Zee en in de Caribbean, zal komende zomer easyCruiseTwo gaan varen over de Nederlandse en Belgische waterwegen. easyCruise is een initiatief van Stelios Haji-Ioannou, eigenaar van de Easy groep, waartoe ook lowcost luchtvaartmaatschappij easyJet behoort. Aanspreekpunt in Nederland is rederij Boonstra in Kampen. De eerste vaart is op 11 augustus. Afbeelding
Vrijheid
Vasthoudend aan de succesformule, hebben de gasten van easyCruiseTwo de vrijheid om zelf te bepalen waar men op- en afstapt met een minimum van twee overnachtingen. easyCruiseTwo vaart vanaf 11 augustus 2006 van Amsterdam via Rotterdam en Antwerpen naar Brussel en terug.

Topsteden
Omdat easyCruiseTwo tijdens lunchtijd arriveert en pas in de vroege ochtend weer naar de volgende bestemming vaart, hebben de gasten alle vrijheid om zowel het dag- als het nachtleven te verkennen in deze topsteden.

Nieuwe uitstraling easyCruise
Tegemoetkomend aan de wensen van haar gasten zal de easyCruiseTwo het eerste easyCruise schip zijn dat de vernieuwde uitstraling krijgt waarbij meer oog is voor stijl en minder oranje. In plaats van oranje wordt de basiskleur grafiet grijs met oranje accenten en komt er een nieuw dynamisch logo.

Verzorging
Niet alleen bij de inrichting en bouw is rekening gehouden met de wensen van de gast, ook de verzorging aan boord zal hier zo veel mogelijk op in spelen. Aan boord kunnen de gasten dag en nacht genieten van een uitgebreid en gevarieerd à la carte menu in het moderne en stijlvol ingerichte restaurant.

Atmosfeer
Voor wie tijd aan boord wil doorbrengen is er naast het restaurant een koffie- en cocktailbar waar een vaste DJ voor de passende atmosfeer zal zorgen. Op het deels overdekte zonnedek worden twee "hot tubs" geïnstalleerd zodat de gasten zich ook in de buitenlucht kunnen vermaken.

Make Over "MS Frontera"
easyCruiseTwo is het tevens het eerste schip waarvoor een franchise overeenkomst is gesloten met een rederij. Boonstra River Line in Kampen is verantwoordelijk voor de uitvoering van de reizen, marketing en ombouw van het schip.

Riviercruises
De rederij uit Kampen is momenteel bezig met de volledige transformatie van haar voormalige "MS Frontera" naar "easyCruiseTwo". Het 80 meter lange en 9,5 meter brede passagiersschip dat tot voor kort riviercruises maakte voor een clientèle van gemiddeld 70 jaar oud, zal qua inrichting en uitstraling aangepast worden op de behoefte van haar nieuwe doelgroep, reizigers van 20 t/m 50 jaar oud die veel waarde hechten aan hun keuzevrijheid.

Meer voor minder
Passend bij het concept van easyCruise boeken de gasten alleen een hut voor een zelf te bepalen aantal nachten en is men verder compleet vrij om van overige faciliteiten aan boord gebruik te maken zoals ontbijt, lunch, diner, consumpties, etc.

Concurrerend
Door extra aandacht te schenken aan de kwaliteit van de faciliteiten en de prijzen "zeer concurrerend" te houden zal getracht worden de gasten zoveel mogelijk aan boord te houden, om in de toekomst de lage verkoopprijzen vanaf EUR 10,= per persoon per nacht te kunnen handhaven.