Deelgemeente Charlois Rotterdam

Drie van Rotterdam doet Charlois aan

Net als voorgaande jaren doet de Drie van Rotterdam Charlois aan. Op vrijdagavond 11 augustus wordt de Vestia Ronde van Zuidwijk verreden. Op zaterdagmiddag 12 augustus flitsen de wielrenners over het parcours van Pendrecht, tijdens de Nieuwe Unie Ronde van Pendrecht.

Vestia Ronde van Zuidwijk

Vestia is dit jaar hoofdsponsor van de Ronde van Zuidwijk. Deze woningcorporatie voelt zich niet alleen verantwoordelijk voor de verhuur van woningen maar investeert ook in de wijken waarin zij actief is. Naast allerlei noodzakelijke voorzieningen zoals een medisch centrum en een Brede School, is het ook belangrijk om de bewoners in de wijk een zinvolle vrijetijdsbesteding te bieden. Op 11 augustus kan iedereen genieten van een spannende strijd tussen topamateurs én kunnen jonge talenten uit Zuidwijk hun krachten meten op een echt parcours.

Dikke banden Races

Want om 19.00 uur starten de Dikke banden Races. Je doet mee op je eigen fiets. Er wordt gereden in drie leeftijdscategorieën (7/8 jaar, 9/10 jaar en 11/12 jaar) en er zijn aparte prijzen voor jongens en meisjes. Wie weet ga jij wel met die beker naar huis. Alle deelnemers krijgen een lot, waarmee zij ook nog eens kans maken op hele mooie prijzen. Je kunt je vooraf aanmelden via www.wprotterdam.nl of op de dag zelf bij de start/finish bij de Larenkamp.

Criterium

Aan de Vestia Ronde van Zuidwijk nemen topamateurploegen deel uit Nederland, België, Duitsland en Zwitserland. Om 18.00 uur start de individuele proloog, een wedstrijd over 1700 meter waarbij de renners een voor een zullen starten. De renner met de snelste eindtijd is de winnaar. Na de dikke banden races start om 19.30 uur het Criterium. De deelnemende ploegen bekampen elkaar over een afstand van 80 kilometer. De finish wordt verwacht om 21.00 uur. Start en finish zijn ter hoogte van de Larenkamp.

Thuis Op Straat organiseert tijdens het wielerfestijn op het Slingeplein activiteiten voor kinderen.

De Nieuwe Unie Ronde van Pendrecht

Ook op zaterdag strijden de wielrenners om de eerste plaats, maar nu in Pendrecht. De Nieuwe Unie vindt het belangrijk dat er van alles gebeurt voor de bewoners. Daarom sponsort deze woningcorporatie al een paar jaar de Wielerronde van Pendrecht.

Dikke banden races

In Pendrecht starten om 13.15 uur de Dikke Banden Races. Je doet mee op je eigen fiets. Ook hier zijn drie leeftijdscategorieën (7/8 jaar, 9/10 jaar en 11/12 jaar) en aparte prijzen voor jongens en meisjes. Alle deelnemers krijgen een lot, waarmee zij ook nog eens kans maken op hele mooie prijzen. De superhoofdprijs is een mountainbike!

Je kunt je vooraf aanmelden via www.wprotterdam.nl of op de dag zelf tot 12.30 uur bij de start/finish bij Plein 1953/Krabbendijkestraat.

Bij voldoende belangstelling is er ook een Dikke Banden Race voor volwassenen. Aanmelden hiervoor kan ook via bovengenoemde website of bij Vitaal Pendrecht, Ossenisseweg 99.

Diverse koersen

Aansluitend aan de Dikke Banden Races worden diverse koersen verreden. Om 14.00 uur start de afvalkoers, om 14.30 uur de puntenkoers, en om 15.00 uur de businesskoers. Om 16.00 uur wordt afgesloten met een Criterium over 70 kilometer.

Langs het parcours staan de hele middag diverse attracties.

Op de laatste dag van de Drie van Rotterdam zondag 13 augustus- wordt de Hel van het Noordereiland verreden.