Llink


KL 872 Mumbai, India




uitzending(en)

vr 11 augustus 2006 van 14:35 uur tot 15:10 uur op NED1 wo 9 augustus 2006 van 21:25 uur tot 22:00 uur op NED3

deze aflevering

India: het land van de spiritualiteit, een wereldberoemde keuken en Bollywood. India heeft 1 miljard inwoners. Dat betekent dat 1 op de 6 mensen ter wereld een Indiër is. Het land is 80 x groter dan NL. India is een wereldeconomie in opkomst en de welvaart stijgt, maar helaas profiteert nog lang niet iedereen hiervan. mede door het kastenstelsel is er een enorme kloof tussen rijk en arm.

Froukje bezoekt dit indrukwekkende land. Ze begint haar reis in Varanasi, ook wel de Stad des Doods genoemd, gelegen aan de heilige rivier de Ganges. Voor een Hindoe is er niks heiliger en mooier dan gecremeerd te worden in Varanasi en te worden uitgestrooid in de Ganges.
In Delhi ontmoet Froukje een groep mensen, die ondanks het feit dat ze werken als riksja-chauffeur, moeten leven onder een brug op straat.

Op weg naar haar volgende bestemming Agra ziet Froukje dansende beren. Geschokt als ze hierdoor is, gaat ze langs bij een opvangcentrum voor dansende beren vlakbij Agra. Daar ontmoet ze Kartick: hij strijdt al ruim 10 jaar tegen deze eeuwenoude traditie. In zijn opvangcentrum worden momenteel meer dan 200 beren opgevangen. Als laatst besluit Froukje bij de Hare Krishna's langs te gaan. Wat gaat er schuil achter deze beweging in de stad Vrindavan?

LLiNK op Reis: dossierpagina India
LLiNK op Reis: video pagina
LLiNK op Reis: foto's uit India

Bekijk hier een preview voor de volgende aflevering: Zuid-Afrika!