Llink



uitzending(en)

vr 11 augustus 2006 van 20:00 uur tot 21:00 uur op Radio 1

deze aflevering

Weer of geen weer; LLinke Soep gaat op vakantie in eigen land. En neemt de luisteraars mee. Want drie weken lang komt LLinke Soep vanaf de camping in Zeeland. Waar hopelijk minder hard regent dan vorige week... Maar waar in ieder geval de barbecue brandt.

Sex voor Dieren
De geitjes om camping Boogaard kunnen deze week hun hart ophalen, want Wonderwoman Elena Simons komt langs.
Als het aan haar ligt, sterft er voortaan geen dier meer als maagd. Nadat ze Rita Verdonk - en nog veel meer politici - het afgelopen jaar een Burgerbuddy heeft bezorgd, houdt ze zich nu bezig met Sex voor Dieren. En da's niet alles: Elena heeft nog veel meer spannende plannen waar ze ons het komende jaar mee gaat verwonderen...

Dez

In 2003 won ze de Grote Prijs van Nederland; ze schreef nummers met de producer van Bjork, Seal, Madonna en Britney; BLVD riep haar uit tot een van de 100 meest veelbelovende vrouwen van Nederland en ze heeft een heel nieuwe muziekstijl geĂŻntroduceerd: electric pop. Klinkt lang niet slecht, dat cv van Dez... En hoe haar muziek klinkt? Dat laat ze in LLinke Soep horen, live bij de barbecue.

Roosendaal aan Zee

Het Noordzeestrand ligt in 2050 bij Roosendaal. Tenminste, daar zijn de jongeren van GroenLinks bang voor. En daarom fietsen ze deze week langs de nieuwe kustlijn in 2050: van Utrecht naar Bergen op Zoom. Onderweg voeren ze actie om mensen aan te sporen minder energie te gebruiken. Alleen dan kan een zeespiegelstijging beperkt worden. En als ze toch aan 't fietsen zijn, is een omweg via Zeeland een kleine moeite voor de GroenLinks-jongeren. In ruil voor een hapje eten schuiven ze bij ons aan.

En verder...

... gaat Marijn gluren in de caravan van de buren en is Barbara erg benieuwd hoe alle gasten over haar LLinke Berichten denken.