Politie Friesland

Politieberichten van vrijdag 11 augustus

Fryslân, 11-08-2006 o De politieberichten van donderdag 10/8 07.00 uur t/m vrijdag 11/8 07.00 uur.

Leeuwarden: nieuwe beelden op internetsite plysjepost
De politie heeft nieuwe beelden op de internetsite van Plysjepost geplaatst. Op de site zijn deze keer onder andere beelden te zien van een man die vermoedelijk heeft ingebroken in een school van het Friesland College aan de Julianalaan in Leeuwarden. Ook toont de politie een afbeelding van een Zodiac rubberboot van het type Yacht Line. De boot werd op 26 juli in de jachthaven op de Veenhoop aangetroffen met daarachter een 8 pk Yamaha buitenboordmotor. De politie heeft een vermoeden dat de boot van diefstal afkomstig is en komt graag in contact met de rechtmatige eigenaar of met mensen die weten van wie de boot is. De politie hoopt wederom weer vele tips te mogen ontvangen om zo deze zaken te kunnen oplossen.

Hemrik: inbraak in woning
De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een woning aan de Poasen. Tussen woensdagochtend 07.00 uur en woensdagmiddag 17.00 uur kwam men binnen door een deur te forceren. Er zijn onder andere een kart, hogedrukreiniger, digitale fotocamera en filmcamera. De 51-jarige bewoonster deed aangifte.

Tzum: weetkwekerij opgerold
De politie heeft donderdagmiddag een weetkwerij opgerold aan de Plattedijk. In een loods trof de politie een weetkwekerij aan met 1100 planten. De planten en installaties zijn inbeslaggenomen en vernietigd. De politie heeft een 51-jarige man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Hij bleek de loods verhuurd te hebben. Hij is na verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie stelt verder onderzoek in.

Leeuwarden: politie houdt verdachte voor woninginbraak aan De politie heeft donderdagmiddag een 31-jarige inwoner uit Leeuwarden aangehouden voor woninginbraak. De verdachte had ingebroken in een woning aan de Auke Stellingwerfstraat. Hij was via de achterzijde van de woning binnengekomen en had een tas, tientallen cds en gereedschap gestolen. De politie betrapte de verdachte op heterdaad toen hij na de inbraak via de achtertuin ervan door wilde gaan. De gestolen goederen zullen teruggeven worden aan de 29-jarige bewoonster. Zij heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: verdachte aangehouden voor mishandeling
De politie heeft donderdagmiddag een 41-jarige inwoner uit Leeuwarden aangehouden in de Willem Pijperstraat. Een 26-jarige vrouw uit Leeuwarden was de ramen van een portiek aan het wassen. De verdachte schold zonder aanleiding de vrouw uit. Vervolgens stapte de verdachte op de vrouw af, pakte haar vast en trok haar van de trap af. Daarop werd de politie gealarmeerd. De verdachte verzette zich tegen zijn aanhouding waarna hij is overgebracht naar het politiebureau. De vrouw heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Wolvega: automobilist vernielt hekwerk van kerk
De politie kreeg donderdagavond een melding dat een bestuurder met zijn auto het hekwerk van een kerk aan de Pieterslaan compleet had vernield. Een 23-jarige automobilist uit Wolvega raakte de controle over het voertuig kwijt nadat hij de auto in een verkeerde versnelling had gezet. Ondanks een stuurcorrectie kon de man niet meer voorkomen dat de auto tot stilstand kwam tegen het hekwerk van de kerk. Zowel de auto als het hekwerk raakten zwaar beschadigd. Na controle bleek de jongen niet te beschikken over een geldig rijbewijs.

Leeuwarden: auto gestolen
De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een grijze Opel-Astra met kenteken XV-TG-64. Donderdagavond tussen 18.30 uur en 18.45 uur werd de auto weggenomen vanaf een parkeerterrein aan de Bleeklaan. Een 25-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

Oudeschoot: fietsster gewond bij aanrijding
De politie heeft donderdagavond op de Marktweg geassisteerd bij een aanrijding. Een 19-jarige automobilist uit Nieuwehorne haalde een auto in en zag daarbij een 36-jarige fietsster uit Oudeschoot over het hoofd. De vrouw werd van achteren geschept en belandde op het wegdek. Zij is met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Bureau Verkeersongevalanalyse van de politie Fryslân stelt een onderzoek in.

Leeuwarden: twee straatrovers door politie aangehouden
De politie heeft vrijdagochtend vroeg in de Annie Westlandstraat twee mannen aangehouden op verdenking van het plegen van een straatroof. Bij de politie was een melding binnengekomen dat een 42-jarige inwoner van de gemeente Franekeradeel in de Ipe Brouwersteeg het slachtoffer was geworden van een straatroof. De man kon een goed signalement geven van de twee verdachten. Na een zoekslag kon de politie in de Annie Westlandstraat een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 35-jarige inwoner van Leeuwarden aanhouden. De twee zijn overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Fryslân: rijden onder invloed
De volgende bestuurders werden betrapt op het rijden onder invloed. Alle bestuurders ontvingen een proces-verbaal. Achtereenvolgens tijd en plaats, personalia, uitslag, rijverbod en eventuele bijzonderheden.

Vrijdagochtend vroeg, Litswei in Rottevalle, 20-jarige automobilist uit Rottevalle, 555 ug/l. De man was met zijn auto in de slip geraakt en had daarbij de controle over het voertuig verloren. Via de berm en een boom kwam hij uiteindelijk met de auto tot stilstand in een sloot. Omdat de politie niemand meer aantrof in de auto werd de brandweer en ambulance gewaarschuwd. Voor de zekerheid is de sloot nog afgezocht op mogelijke slachtoffers, maar er werd niemand aangetroffen. De bestuurder bleek inmiddels naar zijn huis te zijn gelopen. Hier is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De inwoner van Rottevalle bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Daarnaast reed hij in een onverzekerde en niet APK-gekeurde auto. Voor al deze zaken is proces-verbaal opgemaakt.

Vrijdagochtend vroeg, Sophialaan in Leeuwarden, 29-jarige automobilist uit Leeuwarden, 705 ug/l, rijbewijs ingevorderd. De man was met zijn auto van de weg geraakt en had daarbij een voorrangsbord en een boom geraakt. Hij liep daarbij geen letsel op. Een bergingsbedrijf heeft de beschadigde auto weggesleept.