Gemeente Spijkenisse


Gemeente, politie en woningcorporaties ondertekenen samenwerkingsovereenkomsten aanpak Akkers Centrum en de aanpak van onrechtmatige bewoning

11 augustus 2006

Samen werken aan wijkveiligheid
Burgemeester Broekhuis, districtschef commissaris M.P.A.C. Baeten (Politie Rotterdam Rijnmond) en de directeuren van de drie woningcorporaties in Spijkenisse, de heer M. de Booij (De Leeuw van Putten), mevrouw B.W. Koop-Smits (Maasdelta) en vervangend directeur mevrouw M. van Eck (Woonbron) ondertekenen op dinsdag 15 augustus tussen 15.00 uur en 16.00 uur een tweetal samenwerkingsovereenkomsten in de burgerzaal van het stadhuis.

De eerste is een samenwerkingsovereenkomst waarin afspraken zijn vastgelegd en de intentie wordt uitgesproken om medewerking te verlenen aan bestrijding van ernstige overlast alsmede het verhogen van de veiligheid en leefbaarheid in het probleemgebied Akkers Centrum.

Daarnaast ondertekenen zij het convenant Plan van Aanpak Onrechtmatige Bewoning. Dit plan van aanpak dient als basis om onrechtmatige bewoning tegen te gaan door het registreren, inventariseren, analyseren en terugdringen van onrechtmatige bewoning in Spijkenisse.

Beide samenwerkingsovereenkomsten zijn het resultaat van de uitstekende en unieke samenwerking tussen de gemeente Spijkenisse, Politie Rotterdam Rijnmond, Woonbron, Maasdelta en De Leeuw van Putten. Beiden met het doel om de woonomgeving veiliger en leefbaarder te maken. Het resultaat komt voort uit het project Wijkveiligheid waarin de partijen elkaar opgezocht hebben en gezamenlijk het doel hebben gesteld om de woon- en leefomgeving veiliger te maken.