Politie Groningen

Politie zoekt getuigen van beroving

Groningen, 11-08-2006 o De politie stelt een onderzoek in naar een gewapende beroving op woensdagavond in Groningen. Een 23-jarige inwoner van Groningen werd deze avond omstreeks 18.30 uur op de Regattaweg door twee mannen van zijn auto beroofd. Bovendien werd hem een mobiele telefoon en een portemonnee afgenomen. Het slachtoffer werd daarbij bedreigd met een vuurwapen. De twee daders zijn er vervolgens met twee autos vandoor gegaan, waaronder de auto van het slachtoffer. De gestolen auto is een rode Seat Ibiza. De auto van de daders was vermoedelijk een donkerkleurige Rover.

Volgens het slachtoffer gaat het om twee mannen. De eerste man heeft een licht getinte huidskleur en is vermoedelijk tussen 25 en 35 jaar. Deze man heeft een stevig postuur en is circa 1,70 1,80 meter. De tweede man heeft een donker getinte huidskleur en is vermoedelijk tussen 35 en 40 jaar. Hij heeft een fors postuur en is circa 1,80 en
1,85 meter. Beide mannen spraken Nederlands.

De politie zoekt getuigen van de beroving. We zouden met name graag in contact komen met een persoon die rond die tijd zijn of haar witte hond bij het water nabij de Regattaweg (industriegebied Oosterhogebrug) uit liet. Bovendien wil de politie graag spreken met een blanke man die rond diezelfde tijd langsfietste. Het slachtoffer heeft deze fietser aangesproken. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met het roofcoördinatieteam in Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).