Gemeente Tilburg

Datum
11 augustus 2006
Restaurant Torino moet sluiten

Exploitant heeft geen horecavergunning

Restaurant Torino aan de Tuinstraat 6-8 moet per 21 augustus 2006 sluiten omdat de exploitant geen vergunning heeft. Torino is al een aantal maanden open. De exploitant heeft echter geen vergunning volgens de Drank- en Horecawet. Een horecagelegenheid waarvoor geen vergunning is afgegeven mag niet open zijn. Als op of na 21 augustus 2006 wordt geconstateerd dat het restaurant Torino zonder vergunning open is, dan gaat de gemeente het pand met bestuursdwang afsluiten.

Brief
Een aantal maanden geleden is reeds contact geweest met de exploitant van Torino en hem verteld dat hij geen horecabedrijf kan uitbaten zonder de nodige vergunningen. In juli is hem te kennen gegeven dat hij de bedrijfsvoering moet stoppen omdat hij niet in het bezit is van een horecavergunning. Dat geldt voor elke horecagelegenheid en daarin maakt de gemeente geen uitzondering. Aangezien hij tot op heden geen gevolg heeft gegeven aan de waarschuwing om het restaurant te sluiten zolang hij geen vergunning heeft, heeft hij een brief gekregen van het gemeentebestuur waarin hem wordt verteld dat zijn restaurant op 21 augustus vanaf 00.00 uur gesloten moet zijn.

Drank- en Horecawet

De eigenaar of houder van de drank- en horecavergunning is verantwoordelijk voor de gang van zaken in zijn etablissement. De vergunninghouder moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat er geen misstanden ontstaan en geen drank aan minderjarigen wordt geschonken. Daarom wordt streng gecontroleerd op de drank- en horecavergunning en mag een gelegenheid waarvoor geen vergunning is afgegeven ook niet open zijn. In juli 2004 heeft het college besloten om hoge prioriteit te geven aan de handhaving van de Drank- en Horecawet. Daarna is het Handhavingsprotocol Horeca vastgesteld. Volgens dit protocol wordt, indien een horecabedrijf zonder vergunning wordt uitgeoefend, een schriftelijke waarschuwing aan de exploitant gestuurd om de exploitatie te staken. Indien hieraan geen gevolg wordt gegeven, dan besluit het gemeentebestuur om de inrichting met bestuursdwang te sluiten.

Voor de pers:
Thomas Heesters, telefoon 013 - 542 99 52


---- --