Ingezonden persbericht


Dringend persbericht:

Gevaarlijke stunt politie in Borsbeek

Rond 13.00 u haalde de bij de kapwerken op het Fort III in Borsbeek aanwezige politie, vermoedelijk op eigen initatief, een levensgevaarlijke stunt uit. Met behulp van een doodgewone ladder en een bijl zijn ze zonder zekering tot bij een laag gehangen hut geklommen en hebben deze uit de boom verwijderd.

De activist die de hut bewoonde is via een touwbrug of walkway veilig kunnen ontkomen. Volgens een onbekende bron zouden hem nog stenen achterna gegooid zijn.

De veiligheidscoödinator van GroenFront! werd uit de buurt gehouden. Wij zien een rechtsreekse link tussen het weren van de volle inzet van onze veiligheidscoördinator en dit soort gevaarlijk stuntgedrag. Als een ontruiming in goede verstandhouding kan verlopen zijn dit soort gevaarlijke incidenten onmogelijk en is het risico dat onervaren politiemensen activoerders, maar vooral zichzelf, in gevaar brengen zo goed als uitgesloten. Als de ontruiming van betreffende hut echt noodzakelijk was voor de veiligheid van betrokken bewoner, had men de professionele klimmers waarover de politie beschikt hiervoor moeten oproepen.

Meer informatie en updates en foto's zijn te vinden op http://.groenfront.be en http://boomspotting.be

Persnummer GroenFront!: +32 494/ 37 92 90
Persnummer Boomspotting: +32 496/ 12 75 41