Persbericht t.a.v. de (auto)sportmedia

Cor Euser versterkt Eurotech Racing tijdens 24h Zolder

Venlo-Blerick, 11 augustus 2006. Eurotech Racing verschijnt met een ijzersterke bezetting aan de start van de 24 uren van Zolder, die op 26 en 27 augustus wordt verreden op het gelijknamige Belgische circuit. Het team uit Venlo-Blerick wordt uitgebreid met Cor Euser, alias 'Mr Marcos Racing'. Euser deelt de Marcos LM600 met Marc Goossens (B, Geel) en Danny van Dongen (NL, Zandvoort), de reguliere rijders van Eurotech Racing. De 24 uren van Zolder telt mee voor het Belcar-kampioenschap.

De keuze voor Cor Euser is voor autosportkenners geen verrassing. Euser is immers een zeer ervaren en succesvolle autocoureur; in zijn meer dan 25-jarige carrière in de autosport won hij meer dan 20 titels. De rijder uit Herpen (NL) staat daarnaast bovendien bekend als 'Mr Marcos Racing'. Hij boekte al zeer veel successen in onder meer FIA GT, Belcar, het Spaans en Brits GT-kampioenschap en de Dutch Supercar Challenge met Marcos. Wim Noorman, teameigenaar van Eurotech Racing, is blij met zijn driemanschap. "Eurotech Racing werkt al jarenlang intensief en succesvol met Cor samen. Cor is een goede vriend van ons. Met Cor, Marc en Danny beschikken we over drie ervaren en snelle rijders. We willen geen risico nemen met onervaren coureurs", aldus Noorman.

Euser kijkt realistisch vooruit naar de race. "Een plek bij de eerste twee is onbereikbaar; de beide Corvette-equipes in Belcar hebben in de eerste helft van het seizoen laten zien dat ze een klasse apart zijn. Wij maken alleen een kans als de Corvettes technische tegenslag krijgen of uitvallen. We verwachten om de derde plek te gaan strijden." Eurotech Racing heeft de Belcar-organisatie gevraagd om enkele verbeteringen aan de Marcos LM600 te mogen doorvoeren, waaronder een grotere achtervleugel. Hierdoor zou het gat tussen de Corvettes en de Eurotech Racing Marcos LM600 verkleinen. Deze aanvraag is afgewezen.

Cor Euser kijkt reikhalzend uit naar de 24 uren van Zolder. "Ik heb al vier of vijf keer aan de race deelgenomen. Tot nu toe heb ik elke keer de finish gehaald. Ik heb al diverse ereplaatsen behaald, een zege ontbreekt echter nog op mijn race-CV."

Eurotech Racing heeft in drie Belcar-optredens drie derde plaatsen behaald met regerend Belcar-kampioen Marc Goossens en voormalig Belcar Juniorkampioen Danny van Dongen.

Eurotech Racing wordt onder meer gesteund door de Eurotech Group (www.eurotechgroup.nl), Pezag (www.pezag.cz), Techwork recruitment agency en Toora Competizione. Eurotech Racing op internet: www.eurotechracing.nl.


---
Voor de redactie: Voor nadere informatie: Wim Noorman, tel. +31 (0)6 22 696 792.


---- --