Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Gilde Nederland ontvangt ¤ 100.000,- van het Oranje Fonds

Gilde Nederland krijgt een bijdrage van ¤ 100.000,- van het Oranje Fonds voor het project Coach4you. In het project Coach4you worden scholieren, die ondersteuning nodig hebben bij de overgang naar het middelbaar onderwijs, op individuele basis begeleid door vrijwilligers van de lokale gilden. Doel van het project is de leerling een goede start te geven en daarmee voortijdige schooluitval te voorkomen.De begeleiding duurt zo'n anderhalf jaar.

De gilden zijn lokale organisaties, die aangesloten zijn bij Gilde Nederland. Met het bedrag dat door het Oranje Fonds aan Gilde Nederland is toegekend, wil zij het project dat in Zeist al zijn succes en bestaansrecht heeft bewezen verder promoten onder de aangesloten gilden. Gilde Nederland streeft er naar binnen drie jaar het project bij twintig lokale gilden te verspreiden.

Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds, op sociaal gebied. Per jaar keert het ongeveer ¤ 20 miljoen uit aan organisaties en projecten in Nederland, de Nederlandse Antillen en Aruba. Met dat geld wil het fonds op een duurzame manier de sociale kant van de samenleving stimuleren en sociale uitsluiting verminderen. Ronald van der Giesen, directeur Oranje Fonds: Het Oranje Fonds wil graag op een duurzame manier de sociale kant van de samenleving stimuleren. Onze bijdrage aan dit bijzondere project is daarvan een uitwerking . We verwachten dat, mede door onze steun, dit project succesvol zal zijn en de lokale samenleving leefbaarder maakt.