Nederlandse Kano Bond

Wedstrijden WK Kanopolo dag 2

11 augustus 2006

Heren Nederland Chinese Taipei (4-0)

Voor de tweede keer op rij spelen de Nederlandse heren de eerste wedstrijd van de dag. Ze krijgen vier kansen in twee minuten maar de afwerking en controle is nog niet optimaal. Het spel golft op en neer zonder noemenswaardige momenten tot Schreurs de bal vlak voor de middenlijn onderschept en er na een mooie sprint 1-0 van maakt. Dit is het enige doelpunt voor de rust doordat Nederland en Chinese Taipei goed verdedigen. In de tweede helft speelt Nederland vijf uit tegen een stug en goed spelend Chinese Taipei welke zelfs de kans op de gelijkmaker voor open doel laten liggen. Nederland haalt alles uit de kast en incasseert nog twee groene kaarten tegen een Chinese Taipei dat steeds beter gaat spelen. Tot het moment dat Dieperink uit een vrije bal onder de goal da ban breekt door de 2-0 aan te tekenen. De spelers van Chinese Taipei doen nog hun uiterste best maar 35 seconden later is het 3-0 door een schitterend uitgevoerde counter¸ welke net zo schitterend a la Dieperinks word afgemaakt. Nog geen minuut later passeert Roos vier tegenspelers om zijn schot geblokt te zien worden door de keeper van Chinese Taipei. In de 19^e minuut maakt Schreurs er nog 4-0 van en zit de eerste wedstrijd van vandaag er op

Dames Nederland Ierland (4-1)

De dames moeten deze wedstrijd winnen om uitzicht te behouden op de kwartfinalepoule. Beide teams beginnen al rondspelend en aftastend te spelen. Na 3 minuten krijgt Tiessen liggend in laatste man positie de bal en scoort de 1-0. Ierland heeft de bal maar drukt niet door. NL verovert de bal en Tiessen gaat een één-tweetje met de paal aan. 3 minuten later staat de 2-0 op het scorebord door een doelpunt van Dijkman. De rest van de eerste helft houden de teams elkaar in evenwicht. In de tweede helft graaft Ierland zich in en krijgt NL 2 pogingen. In balbezit speelt Ierland veel rond zonder de intentie te hebben om echt aan te vallen. NL verovert door goed verdedigen de bal en scoort in de 15^e minuut de 3-0 in de rebound door Steltenpool.Bij balbezit verdedigt NL actief en bij balbezit drukt NL door mede omdat het doelsaldo belangrijk kan zijn. In minuut 17 scoort Dijkman al indrijvend met een mooie schijnbeweging de 4-0. In de allerlaatste seconde scoort Ierland nog tegen uit een wanhoopspoging.

Dames Nederland Australië (2-1)

Na de sprint gewonnen te hebben spelen de Australische dames de bal rond en vuren het eerste schot na 2½ minuut af op het Nederlandse doel. Nederland antwoord met een schot op de lat van Dijkman. NL gaat direct 5 uit en het spel verplaatst zich van links naar rechts. Het blijft 0-0 in de eerste helft. In de tweede helft krijgt NL een corner vanwaar de pass naar Tiessen gaat die de 1-0 scoort mede door een goed blok van Dijkman. Australië zet bij balbezit niet echt aan en verliest de bal waardoor eerdergenoemde speelsters gezamenlijk tussen twee Aussies door varen en Tiessen haar tweede treffer maakt na aangeven van Dijkman. 30 seconden later is het 2-1 door Cartwright vanaf een metertje of acht door het midden. Beide teams trekken zich terug in de stellingen bij balverlies. In de laatste minuut spelen de Aussies 5 uit en dringen de Nederlandse dames terug tot op de achterlijn. Zij veroveren de bal 3 seconden voor tijd - zouden misschien kunnen scoren
- vrije speelster onder de goal - Dijkman kan ook worstelen - de scheidsrechters zijn verbaast - wedstrijd voorbij - Nederlandse dames superblij - saved by the bell.

Junioren Nederland Spanje (2-2)

Onze verslaggever kan zich helaas niet splitsen en miste door vertragingen op veld 1 bij de vorige wedstrijd op 5 seconden na de gehele eerste helft. Navraag leerde dat het een gelijkopgaande strijd was wat tot uitdrukking kwam in de score op dat moment: 1-1. Spanje had een vrije bal te goed maar wachtte hiermee tot schrijver dezes aanwezig was en de worp nog net op de lat kon kijken. In de tweede helft eenzelfde beeld. Na vier minuten kan een Spaanse speler op een lege goal gooien maar hij twijfelt ongeveer 5 seconden en dat ziet de scheidsrechter gelukkig ook. Een moment van veel balwissel door fouten treedt aan. Spanje schiet op de lat en uit de counter scoort Aben 2-1. vier minuten voor tijd een counter voor de junioren¸ drie man op één keeper. Het publiek juicht de 3-1 is aanstaande. Konden we dit moment maar terugspoelen: van Rooij pegelt de bal op de lat en creëert zo ongewild de 2-2 voor de Spanjaarden die nog aan het terugvaren waren. Spanje dringt bij balbezit niet meer aan en neemt genoegen met het gelijkspel omdat zij hiermee ook geplaatst zijn voor de halve finales van zondag samen met onze junioren.