Gemeente Amsterdam



Grachtenfestival

Het thema is Licht

3 april 2006
-
Persbericht

Het Grachtenfestival wordt dit jaar voor het eerst uitgebreid naar locaties aan de Amsterdamse IJ-oevers. De programmering aan de IJ-oevers wordt vervlochten met die in het `oude' centrum, waardoor het intieme karakter van het festival gewaarborgd blijft.

Het festival kan meer bezoekers herbergen, het aantal concerten in de programmering is toegenomen. Het Grachtenfestival duurt vier dagen langer, van 12 t/m 20 augustus 2006.

Alle concerten en activiteiten in het festival worden speciaal samengesteld rond een jaarlijks wisselend thema. Het thema van 2006 is: `Licht'. Dit thema zal musici en makers op vele manieren inspireren.

Het Grachtenfestival

Het Grachtenfestival is het jaarlijks terugkerende muziekfestival waarvan uitvoeringen van (klassieke) muziek op bijzondere locaties in Amsterdam de basis vormen. Deze locaties onderscheiden zich door bijzondere of monumentale architectuur en cultuurhistorische waarde.

Gerenommeerde solisten en ensembles in ongekende combinaties stellen, geïnspireerd door een elk jaar wisselend thema, speciaal voor het festival concertprogramma's samen. Bovendien worden voorpremières gebracht van (delen uit) programma's die later in het seizoen op podia elders in het land worden uitgevoerd.

Het Grachtenfestival biedt in hoge mate een podium aan jong talent. Ook een Kindergrachtenfestival, met producties voor baby's en peuters tot en met tieners, maakt deel uit van het evenement. Veel concerten zijn gratis toegankelijk of er wordt een lage toegangsprijs geheven. Het Grachtenfestival bestaat in 2006 negen jaar en heeft in die periode een stevige positie veroverd in de internationale festivalwereld.