Ingezonden persbericht


Presidents of the USA, Kashmir, Kaizers Orchestra, Within Temptation...

Internationale toppers op
17e Huntenpop Festival

Een groot aantal nationale en internationale topbands komt dit jaar naar het 17e Huntenpop Festival in Varsselder in de Achterhoek. Op zaterdag 12 augustus spelen in totaal meer dan dertig bands op de vier podia van Huntenpop. Daaronder in ieder geval de Nederlandse topgroepen Within Temptation, Postman, Di-Rect, Racoon en Osdorp Posse. Uit het buitenland komen onder andere de Spaanse zangeres Atreya met band (een samenwerking met Project Aware), Kaizers Orchestra uit Noorwegen, Flaco Jimenez & Band uit de Verenigde Staten en het Deense Kashmir. Vandaag werd ook bekend gemaakt dat The Presidents of the USA naar Varsselder komen.

Aan deze line-up wordt de komende maanden nog een keur aan nationale en internationale bands toegevoegd. Zeker is in ieder geval dat de winnaars van het Gelderse Pop Podium concerten geven op het Huntenpop Festival. De eerste hiervan is Backwater, als winnaar van het Kabaal am Gemaal in Wageningen. Daarnaast speelt de Gelderse band Get a Grip uit Lichtenvoorde als eerste van de drie winnaars van de eigen Huntenpop-democompetitie.

Traditiegetrouw wordt het Huntenpop Festival al op vrijdagavond geopend met een Optimaal FM Tribute Night. Dat betekent dit jaar tributes aan Jimi Hendrix , Bon Jovi, The Beatles en Kiss.

Nieuw: Filmhuis

De organiserende stichting heeft het Festival dit jaar uitgebreid met Huntenpop Filmhuis. In samenwerking met Cultuurhuis de Gruitpoort Doetinchem wordt tijdens het Huntenpop Festival een aantal films vertoond waarvoor het Gelderse Pop Podium in de avonduren wordt omgebouwd tot een heus filmhuis. De film die hier te zien zijn, sluiten aan bij het festival. "Door deze uitbreiding is het aanbod en de kwaliteit van het Huntenpop Festival verder vergroot", licht organisator Walter Hendrixen toe. "We hebben hiermee de vraag van een groot aantal bezoekers ingewilligd en het maakt het evenement weer een doelgroep rijker."

Goede doelen

Dit jaar is er op Huntenpop opnieuw veel aandacht voor instanties met een boodschap waaronder Project Aware, COS Gelderland & NOVIB Mundiale Educatie en Amnesty International. Hendrixen: "We bedenken met hun een aantal ludieke plekken om de boodschap over te brengen. Vorig jaar bijvoorbeeld hadden we hier een Tibetaanse koffiehuis. Dat was een groot succes. Via de instanties worden overigens ook bands gecontracteerd die hun doelstellingen accentueren."

Gelders Pop Podium

Het Gelders Pop Podium heeft traditiegetrouw een eigen tent op het festival. De Stichting Kunst & Cultuur Gelderland programmeert haar eigen podium met een tiental bands die de tien voorronden op Gelderse podia hebben gewonnen. Deze merendeels beginnende bands krijgen zo de gelegenheid zich aan een groter publiek te presenteren en doen vaak hun eerste festivalervaring op.

Straattheater

Aan de sfeer op het Huntenpop Festival wordt zeker ook bijgedragen door de Stichting Straattheater Doetinchem. Reeds enkele jaren werken we al samen met deze stichting. "Graag zouden we willen dat zich wat meer mensen uit Gelderland aanmelden", zegt Hendrixen. "De organisatie van het Huntenpop Festival biedt de mogelijkheid om nieuwe/jonge kunstenaars of theatergroepen, podiumervaring op te laten doen voor een groter publiek. Gelders talent kan zich dus melden!"

Camping

Dit jaar zijn de paaltjes van de gezellige Huntenpop Camping weer iets verzet om de grotere toestroom van campinggasten het hoofd te kunnen bieden. De camping ligt pal aan het festivalterrein. Via www.huntenpop.nl kunnen plaatsen gereserveerd worden voor een bedrag van E 10,00 p.p. Daarvoor kan men dus twee nachten op de camping verblijven en dan ook genieten van het nachtelijke kampvuur... Vanzelfsprekend wordt - tegen betaling - ook een Achterhoeks ontbijt geserveerd. Campinggasten hebben overigens gratis entree tot de Optimaal FM Tribute Night op vrijdag 11 augustus.

Informatie

Alle verdere informatie staat op www.huntenpop.nl. Via deze website kunnen ook kaarten worden gereserveerd. In de voorverkoop kost een ticket voor het Huntenpop Festival E 30,00, aan de kassa op 12 augustus is dat E 35,00. Kaarten voor de Optimaal FM Tribute Night op 11 augustus kosten E 8,00, deze zijn alleen aan de kassa te koop.

Noot voor de redactie (