Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 4 mei 2006

Grachtenfestival 2006 opent met stadspicknick

Duizend Amsterdammers krijgen uitnodiging voor gratis concert

Ter gelegenheid van de uitbreiding naar de IJ-oevers nodigt het Grachtenfestival duizend bewoners uit alle stadsdelen van Amsterdam uit om bij de feestelijke opening van het Grachtenfestival 2006 aanwezig te zijn. Als symbool voor de eenheid van Amsterdam is elk stadsdeel gevraagd om ieder 50 bewoners, die zich inzetten voor de stad, uit te nodigen.

Het Grachtenfestival biedt een gratis concert aan met eten, drinken en vervoer. Na afloop, rond 22:00 uur, wordt het Grachtenfestival spectaculair geopend bij het Muziekgebouw aan 't IJ.

Het Grachtenfestival wordt dit jaar voor het eerst uitgebreid naar bijzondere locaties aan de Amsterdamse IJ-oevers. De programmering aan de IJ-oevers wordt vervlochten met die in het 'oude' centrum, waardoor het intieme karakter van het festival gewaarborgd blijft. Het Grachtenfestival duurt van 12 t/m 20 augustus 2006. Het Grachtenfestival wordt in 2006 mogelijk gemaakt door Schiphol Group, ING, Overhoeks (Ymere, Vesteda, ING Real Estate), Gemeente Amsterdam. Mediapartners van het festival zijn HDC Media en AVRO. Ypma Piano's is exclusief Steinway-leverancier.

----------


Ingezonden persbericht