Jackson Browne en David Lindley in Amsterdam

Mojo concerts

http://www.mojo.nl

Zaterdag 12 augustus geven de Amerikaanse singer/songwriter Jackson Browne en gitarist David Lindley een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De voorverkoop voor dit concert begint aanstaande zaterdag.

Al meer dan drie decennia wordt Jackson Browne beschouwd als een van de belangrijkste songwriters. Na zijn debuutalbum 'Jackson Browne' met daarop de bescheiden hit 'Doctor My Eyes' in 1971, werkt Browne op de opvolger 'For Everyman' voor het eerst samen met gitarist David Lindley. In de jaren erna zal Lindley een belangrijk onderdeel worden van het geluid van Browne. Samen werken ze ondermeer aan de klassieke albums 'Late For The Sky', 'The Pretender' en 'Running On Empty'.

Inmiddels is Browne toegetreden tot de Rock 'n' Roll Hall of Fame en verscheen vorig jaar het live album 'Jackson Browne Solo Acoustic Vol. 1.' Hierop brengt hij een aantal klassiekers uit zijn oeuvre in solo uitvoering, maar tijdens het concert in Amsterdam zal Browne behalve door David Lindley, ook door een percussionist muzikaal ondersteund worden.

Jackson Browne en David Lindley
Zaterdag 12 augustus 2006
Heineken Music Hall, Amsterdam
Entree: E 45, E 42,50, E 40 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur.
Voor dit concert zijn alleen zitplaatsen beschikbaar.

Noot aan de redactie (