Ingezonden persbericht


Wateringen, 26 mei 2006

Persbericht

The Opposites en Ziggi op Waterpop

Met het boeken van de eigentijdse Nederlandse acts Ziggi en The Opposites laat Waterpop wederom zien dat ze weet wat telt in de Nederlandse muziekscene. Ziggi is met zijn single 'Call Me' veel op radio en in clubs te horen. The Opposites, die met de hitsingle 'Slaap' in de hitlijsten zijn te vinden, spelen buitenlandse funk met een oerhollandse flavour. Wie gek is van dancehall, reggae, hiphop, funk en rap, mag beide acts zeker niet missen. Ook Spinvis, Born from Pain en T-99 zijn op 12 augustus in het Hofpark te zien.

In het NPS televisieprogramma DeBattle lieten The Opposites al horen waar ze goed in zijn; rauwe, recht voor z'n raap teksten combineren met een gezond gevoel voor humor, hier en daar aangevuld door melodieuze refreintjes. The Opposites zijn niet vies van een flink potje Braggin en Boastin, maar leveren met het album 'De Fik Erin' ook enkele weldoordachte, conceptuele nummers af.

Ziggi stond in januari nog op Noorderslag, waar hij een indrukwekkende show neerzette. Overigens is Ziggi niet de zoon van, maar Ricoardo Blijden uit Rotterdam. Opgegroeid in St. Eustatius waar hij zijn muzikale pad vond: Dancehall en Reggae. In februari 2006 kwam zijn album 'So much Reasons' Drie succesvolle singles waaronder 'Call me' en de aankondiging van een track met Elephant Man waren goede voortekenen. Dit maakt Ziggi ook waar: Hollandse reggae/dancehall van hoog niveau.

Waterpop is een gratis toegankelijk festival dat dit jaar op 12 augustus plaatsvindt, in het Hofpark in Wateringen. Op 3 podia spelen in totaal 12 bands uit binnen- en buitenland. Naast live muziek is er een gezellige festivalmarkt, een spetterende theateract en zijn er verschillende kinderactiviteiten.

Internet
Voor meer informatie zie www.waterpop.nl



Ingezonden persbericht