Ingezonden persbericht


heksennacht in de kasteeltuin van Oud-Valkenburg

Op zaterdag 12 augustus om 20.00 uur vindt de negende editie van de welbekende heksennacht in de kasteeltuin van Oud-Valkenburg plaats. Op deze avond komen heksen uit Valkenburg en omstreken bij elkaar om de nieuwsgierigen te vermaken. Er zijn heksen, die tarotkaarten leggen en die je spiritueel laten onthaasten in een eeuwenoude Thuja. De magiër zal er je oren en je gezicht op een vakkundige wijze lezen. Bij de Sjamanen leer je muziek maken op oude wijze. Er is voor elk gezin de gelegenheid om een kroedwusj te maken bij de takkewiever, die je de volgende dag kunt laten zegenen bij de Lourdesgrot. Er worden vliegbezemlessen gegeven en bij drankenheks leer je heksenpies drinken. Je kunt onder andere heksen-, trollen-, toverthee proeven in de oude keuken van de sjloensmeule, waar een hele oude heks verhalen verteld. Bezoekers met heel veel durf kunnen de handen uit de mouwen steken in de griezeldozen. Voor de hongerige mens is er echte heksensoep, een spannende pudding, poefele, gelukskoekjes en andere mondverwennertjes. Voor jong en oud zijn er verschillende workshops.
Je wordt ook gezalfd, zodat je de heksen kunt zien, zonder dit ritueel mis je alles. Er worden wensen verbrand en je neemt deel aan een heuse heksenpuzzel, waar je leuke, originele prijzen mee kunt winnen. De origineelst verklede heks, magiër, fee, engel en wat nog meer maakt ook kans op een prijs.

Deze avond duurt tot ongeveer 24.00 uur.
Kinderen vanaf 8 jaar zijn van harte welkom.
De opbrengst van deze avond is geheel voor het onderhoud van de kasteeltuin. Er zijn 250 kaarten te koop bij onder staande informatiepunten en bij de Readshop/postkantoor in Valkenburg. Op is op.

Informatie:
Marieke Maessen 043-6013312
Franny Hammink 043-6016196 bgg +31621553308
Emailadres: jfhammink@home.nl

De promotietocht en de worst aanbieden bij pastoor in Valkenburg vindt plaats op 9 augustus om ongeveer 20.00 uur.

IVN Valkenburg aan de Geul
Postbus 7
6300 AA Valkenburg aan de Geul
Tel. 043-6013312