Ingezonden persbericht


Mystery Land Opent 10e FFWD Heineken Dance Parade

Zaterdag 12 augustus trekt de FFWD Heineken Dance Parade voor de tiende keer door Rotterdam. De parade wordt voor het eerst aangevoerd door Mystery Land en - zoals inmiddels gebruikelijk - afgesloten door Michel de Hey. Na afloop van de parade wordt het jubileum groots gevierd met een eindfeest op Katendrecht, waar drie area's gevuld zijn met nationale en internationale DJ's. Kaarten voor het FFWD Festival zijn te koop bij de meer dan 1.000 verkooppunten van Ticketbox (waaronder alle filialen van de Free Record Shop) en de RET, of zijn online te bestellen via www.ticketbox.nl.

Top DJ's met eigen truck
Uit een record aantal aanvragen zijn veertig deelnemers uit binnen & buitenland geselecteerd. Mede-organisator Henk Witteveen zegt hierover: "We zijn er in geslaagd om een uiterst smaakvolle cocktail van verschillende deelnemers samen te stellen: van grote internationale DJ's tot obscure underground, de FFWD Heineken Dance Parade geeft een dwarsdoosnede van wat er leeft in de dance scene." Opvallend is dit jaar dat er naast party-organisatoren en platenlabels ook een groot aantal top DJ's met een eigen truck meerijden, zoals bijvoorbeeld Armin van Buuren, Johan Gielen, Michel de Hey, Sander Kleinenberg, DJ Dazzle, Real El Canario en Lucien Foort met Chris Rox"

Pimp My Parade
Deelnemers aan de parade worden aangemoedigd om met een zo'n spectaculair ogende wagen te komen. Een jury van bekende Nederlanders kiest tijdens een live uitzending van 3FM aan de voet van de Erasmusbrug op zaterdag 12 augustus de best aangeklede wagen. Winnaars worden beloond met een prijzenpakket van de radiozender, waaronder o.a. een special in het programma 'Ministry of Beats' op zaterdagavond.

Een van de kanshebbers is Michel de Hey, die de parade afsluit met met de techno variant van de Gouden Koets en druk bezig is om het voor elkaar te krijgen dat er voor de hofleverancier van de house een rode loper door de hele stad wordt gelegd. De winnaars van vorig jaar, party organisatoren Pornstar (vakprijs) en Hollywood Music Hall (publieksprijs) rijden dit jaar ook mee.

Definitieve Line Up FFWD Festival
Aansluitend aan de parade wordt het FFWD Festival gehouden. Wees getuige van dit spetterende jubileum feest met op de Main Stage Michel de Hey, Housequake (Roog & Erick E), Remy, Dimitri, Benny Rodrigues, Cleon Macnack, Joachim, Joris Voorn, Miss Monica, MC Marxman, Miss Bunty en MC Gee.

Naast de Main Stage is er een reusachtige tent waar B2S het podium host met Technoboy (IT), Ruthless, Darkraver, Evil Activities (live), Beholder & Balistic, Coone (BE), Showtek (live),DJ Isaac en MC Villain

Een derde area wordt gevormd door vijf trucks uit de parade. Op deze manier werden tien jaar geleden tijdens het eerste eindfeest ook de area's gevormd. In deze Truck Area draaien Markus Schultz, DJ Dazzle, Wally Lopez, Real El Canario en Cor Fijneman.

Het FFWD Festival vindt plaats op Katendrecht, dit is recht tegenover metrohalte Rijnhaven. Kaarten kosten E 17,50 (excl. fee) per stuk in de voorverkoop en zijn te verkrijgen bij de meer dan 1.000 verkooppunten van Ticketbox (waaronder alle filialen van de Free Record Shop) en de RET in Rotterdam, of online te bestellen via www.ticketbox.nl .

Kijk voor een compleet overzicht van alle deelnemers op de vernieuwde site www.ffwdheinekendanceparade.nl waarop elke dag het laatste nieuws over de FFWD Heineken Dance Parade en het FFWD Festival wordt geplaatst.


---

Voor meer persinformatie of beeldmateriaal:
FFWD Heineken Dance Parade
Leo Noordergraaf
Voorhaven 19
3025 HC Rotterdam
06 24622252
info@ffwdheinekendanceparade.nl

Deelnemers FFWD Heineken Dance Parade 2006

Ace Agency
APE
Armada Music/Armin van Buuren
Art-Flywork.nl & Top-Trax.com
Asta/Intuition Recordings
B2S
Birthday/Club Risk
In trance we Trust
Brothers Outdoor
Club Industria (Belgie)
Club Red
Club Silly
Dance 4 life
DJ Dazzle
EPS Johannesburg
Ex Pornstar
Hardssounds/Frequence
Hollywood Music Hall
Ippon/Orange
IVE events
Matrixx
Michel de Hey
Mystery Land
Nopeisdope
Outland
PEPSI/Johan Gielen
R2DJ
Real El Canario/Dubbel Frisss
Spits Meets Stereo Beach (Brazilie)
Stop Zinloos Geweld
Studenten.net
Super Sunday/Club Monza
Lucien Foort/Chris Rox
This Is
Triple Vision/Major League
Urbana Recordings/Stereo Productions
Urbantown
Extra Ordinary
Zuidhollandse Popunie


---- --