Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Hillekop moeilijk bereikbaar tijdens Dance Parade op 12 augustus tussen 14.00-0.00 uur

Het is u waarschijnlijk niet ontgaan dat op zaterdag 12 augustus de FFWD Heineken Dance Parade gehouden wordt en dat het eindfeest plaatsvindt op Katendrecht. Dit heeft ook gevolgen voor bewoners van de Hillekop. Deze buurt is namelijk tussen 14.00 en 00.00 uur moeilijk bereikbaar.

Afgesloten
Het gehele traject Posthumalaan, Hillelaan, Maashaven O.z. wordt in verband met het verlaten van het evenemententerrein door het publiek afgesloten tussen genoemde tijdstippen. Ook wordt de Pretorialaan tussen de Herman Costerstraat en de Hillelaan afgesloten.

Metrostation Rijnhaven ook afgesloten
De politie, RET en de organisator van de Dance Parade hebben bovendien besloten om metrostation Rijnhaven op zaterdag 12 augustus vanaf 21.00 uur tot de volgende morgen af te sluiten. Dit om de openbare orde en de veiligheid van metroreizigers te waarborgen bij de afloop van het eindfeest op Katendrecht. Metros richting Rotterdam centrum en Spijkenisse vertrekken vanaf station Wilhelminaplein, ingang Veemstraat.

Parade
Op zaterdag 12 augustus rijden er van 11.00 tot 18.00 uur ongeveer 40 trucks met soundsystems een 4 kilometer lange route door het centrum van Rotterdam. De wagens worden bemand door DJ's, dansers en live acts en zijn gedecoreerd door de betere clubs, discotheken en party organisatoren van Nederland. De parade begint op de Mathenesserlaan en eindigt op de hoek van de Hillelaan en Brede Hilledijk op Katendrecht, waar van 15.30 uur tot 23.00 uur het eindfeest gehouden wordt. Op het eindfeest worden 12.500 betalende bezoekers verwacht.

Muziek tot 23.00 uur
Als gevolg van het evenement en de verwachte bezoekersaantallen, zal het langs de route en op het eindfeestterrein drukker en luidruchtiger zijn dan tijdens een reguliere zaterdag. Wij vragen hiervoor uw begrip en zullen proberen de overlast zoveel mogelijk te beperken. Vanaf 23.00 wordt er in ieder geval geen muziek meer ten gehore gebracht.

Natuurlijk bent u van harte welkom om van deze tiende editie van de 'Fast Forward Heineken Dance Parade' een knallend evenement te maken!

Mochten er onverhoopt nog vragen zijn, dan kunt u altijd bellen met de organisatie van de Dance Parade, via (010) 4331300.