TROS

Hilversum, 10-08-2006
Afdeling Marketing & Communicatie

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 12 augustus
Radio 2 - 16.00 uur

BEKENDE NAMEN IN TROS MUZIEKCAFÉ

Nu de zon het af laat weten en de temperatuur behoorlijk gedaald is, blijft de zonnige sfeer in de studio van TROS MUZIEKCAFÉ gehandhaafd. Reden te meer om eens langs te komen want ook deze week ontvangt Daniël Dekker weer een aantal bekende namen uit de Nederlandse muziekwereld.

Bettie Serveert werd in 1991 opgericht en is vernoemd naar de tennislegende Bettie Stöwe. De succesvolle alternatieve groep, die met melodieuze, soms heftig losbarstende gitaarpop tot in Engeland, de Verenigde Staten en Japan bekend is, viert dit jaar hun 15-jarig jubileum. Deze maand verschijnt de semi-akoestische cd/dvd 'Bare Stripped Naked', gevolgd door een tournee langs de verschillende internationale podia. Tijd dus voor een bezoek aan TROS MUZIEKCAFÉ.

Hotclub de Frank verwijst naar de Parijse Hot Club de France en het gelijknamige kwintet uit de jaren '30 en '40, waarvan Django Reinhardt en Stéphane Grappelli de belangrijkste leden waren. Swing, zigeunerjazz en klezmer zijn de sleutelwoorden voor de muziek van Hotclub de Frank. De zesde cd 'Swing de Paris' is inmiddels uit en zaterdag is de band te gast in de studio.

Het zangduo Saskia & Serge draait al meer dan 20 jaar mee in de Nederlandse muziekwereld en dankzij diverse muzikale koerswijzigingen weten zij jaar op jaar successen te boeken. Hun nieuwe single 'I'm alive' zingen zij zaterdag in TROS MUZIEKCAFÉ.

Vinzzent is componist/zanger die er samen met producers Hans van Vondelen en Danny de Heer in is geslaagd om een eerste album te maken: 'Een zomer lang verliefd'. Naast de opzwepende en met passie gezongen up-tempo nummers, staan er ook ballads op, die met veel gevoel en overtuiging worden gezongen.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur via Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Voor meer informatie: http://www.trosradio2.nl/muziekcafe/