Gemeente Den Haag

Van 12 tot 20 augustus worden in Den Haag opnamen gemaakt voor een nieuwe aflevering van de populaire Engelse detective-serie Judge John Deed. Op diverse locaties, zoals het stadhuis, het Binnenhof en de duinen wordt gefilmd. Het verhaal gaat over een Britse militair die in Basra in Irak iemand heeft doodgeschoten en nu voor het Internationaal Strafhof moet verschijnen. Judge John Deed gaat op eigen onderzoek uit en bezoekt daarom Den Haag.

De 'Haagse' aflevering zal begin volgend jaar op BBC1 in Engeland worden uitgezonden. In Nederland wordt de serie uitgezonden door de KRO. Wethouder Frits Huffnagel (Citymarketing): " Film- en televisieopnamen, zoals Zwartboek en nu Judge John Deed, zijn een prachtig visitekaartje voor onze stad. Potentiële bezoekers van over de hele wereld kunnen op deze manier kennismaken met wat Den Haag te bieden heeft."

Deed wordt gespeeld door Martin Shaw, die in 1967 zijn tv-debuut maakte als de hippy student in de serie Coronation Street. Zijn doorbraak kwam met de film 'The Professionals'. De vrouwelijke hoofdrol in Judge John Deed is voor Jenny Seagrove die faam verwierf met haar rol in de TV-mini-serie 'A woman of substance'. Zij speelde in vele films waaronder 'Don't Go Breaking My Heart'.