Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Buren, juli 2006

Yiddisje muziek tijdens Kunstroute

Ter gelegenheid van het laatste weekend Buren B!zonder Kunst op Lokatie treedt trio A Libe op in de Synagoge in Buren. Op zaterdag 12 augustus spelen zij een programma met yiddisje muziek. Het concert begint om 17.30 uur.

Tijdens het open atelierweekend van 12 en 13 augustus zijn 20 ateliers van kunstenaars te bezoeken in de verschillende kernen van de gemeente Buren. Openingstijd is van 13 tot 18 uur. Het muzikale optreden van A libe is de laatste in een reeks waarmee dit jaar voor het eerst de beeldende kunst maandelijks wordt omlijst met een muzikaal optreden. Informatie over de kunstroute is te vinden op www.kunstrouteburen.nl.

De Synagoge heeft een centrale rol tijdens de kunstroute. Elk Kunst op Lokatieweekend wordt een tweetal kunstwerken van de opening van de kunstroute in de Synagoge tentoongesteld. In het weekend van 12 en 13 augustus zullen de werken van Annemarie van Balen en Jan Dikhoff te zien zijn. Naast de speciale kunstwerken kunt u kennismaken met het overig werk van beide kunstenaars.

A libe bestaat uit Betty Visser - accordeon, Mathijs van der Heide - gitaar/bas en Paul Custers - zang/anecdotes. Zij spelen het programma Aleyn in Veg. Het bezingt en vertelt anekdotes over opa, nicht, schoonmoeder, dochter en zoon. Over lotgevallen van een familie. Jiddisj, jazeker! Maar ook zo universeel! Want het gaat over ontroering, humor, verdriet, ergernis, trots en jaloersheid. Kortom over alles wat ook in elke familie ruimschoots voorhanden is. Liederen en anekdotes die soms introvert, soms humoristisch en soms verhalend zijn. De organisatie van het concert is in handen van Muziek in Buren in samenwerking met Buren B!zonder. Toegang is gratis. De pet gaat rond! Het is niet mogelijk voor dit concert kaarten te reserveren. De Synagoge is open van 13 tot 18 uur.

---------

Ingezonden persbericht