Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Silvia Kuijlaars in de Tuingalerij
Schilderijen en tekeningen

12 augustus t/m 3 september 2006

Silvia Kuijlaars begon haar artistieke carrière als illustrator. Hoewel zij daarin succesvol was, wilde zij niet afhankelijk zijn van opdrachten uit de wereld van de gedrukte media. Zij besloot als zelfstandig kunstenaar verder te gaan en haar eigen weg uit te stippelen. Alledaagse objecten zijn haar onderwerp, maar niet in alledaagse gedaanten: steeds bewuster associërend, geeft zij ze een tweede gestalte en een extra betekenis.

Zo heeft zij een fascinatie ontwikkeld voor voorwerpen zoals een spiegel, een meubel, een vrucht of een boom. Wanneer ze daarmee een mensfiguur combineert, is die niet direct herkenbaar, omdat het eerder over het verhaal rond die figuur gaat dan om de persoon zelf. Ook toont ze een voorliefde voor wolken- en sterrenhemels, die haar werk een poëtische sfeer verlenen. In het algemeen is in haar werk sprake van een mooie lichtvoetigheid. Silvia Kuijlaars is in zoverre idealistisch dat ze - ook al gebeurt het op kleine schaal - met haar werk iets positiefs wil overbrengen op de beschouwer.

In de tentoonstelling toont zij schilderijen en tekeningen, maar ook voorwerpen die zij aan hun alledaagse functie onttrekt, door ze wit te maken en van een ragfijne potloodtekening te voorzien.

Silvia Kuijlaars (Terheijden 1975) bezocht de Academie voor Beeldende Kunsten St. Joost te Breda. Zij woont en werkt in Terheijden. Bijschrift afbeelding silvia kuijlaars.jpg: Silvia Kuijlaars, zonder titel, 2005, gemengde techniek op doek, 90 x 90 cm

Aan de redacties:
Voor meer informatie of het bestellen van beeldmateriaal kunt u telefonisch contact opnemen met Chantal Sleutjes, tel. 073- 6877 807 of per e-mail: csleutjes@noordbrabantsmuseum.nl of Ingrid van Berlo, tel. 073 - 6877 808 of per e-mail: ivanberlo@noordbrabantsmuseum.nl

Dit bericht werd u toegezonden door:
Ingrid van Berlo
Afdeling communicatie
Noordbrabants Museum
Postbus 1004, 5200 BA 's-Hertogenbosch
tel. 073- 68 77 808.