Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

De Panne, 7 augustus 2006

Kus en Chipz in Plopsaland De Panne

Dat Plopsaland De Panne begaan is met zijn Nederlandse bezoekers, wordt nog maar eens bewezen. De razend populaire groepen Kus en Chipz zijn immers de hoofdact op het podium tijdens de nocturne van zaterdag 12 augustus.

Nederlandse topgroepen in de Plopsa-parken
Hoewel de Studio 100-figuren ondertussen voldoende bekend zijn bij het Nederlandse publiek, wil Plopsa de noorderburen extra verwennen met optredens van hun "eigen" vedetten. Vorige week was Topstars al te gast in Plopsa Indoor Hasselt. Hun optreden lokte toen maar liefst 2.100 bezoekers. Deze week ontvangt ook Plopsaland de Panne twee groepen van `oranje' bodem. Kus en Chipz zijn in korte tijd uitgegroeid tot echte rasartiesten en zullen zaterdagavond 12 augustus het Dorpsplein in vuur en vlam zetten.

Nocturnes in Plopsaland De Panne
Tijdens de zomermaanden worden er 5 nocturnes georganiseerd in Plopsaland De Panne. Tijdens deze avondopeningen is er heel wat te beleven in het park. De attracties blijven extra lang open en de bezoekers worden verwend met een flinke portie animatie en optredens van bekende artiesten. Elke nocturne wordt afgesloten om 23u met een spectaculair muzikaal vuurwerk.

De vier gekke meiden van Kus
Kus is een meidengroep met 4 muzikale talenten: Meike, Anouk, Monique en Fleur. Drie van de groepsleden leerden elkaar kennen op de audities in muziekstudio Soundwise. De stijlvolle Meike (24), de sportieve Anouk (23) en de hippe Monique (23) vielen onmiddellijk op door hun energieke, enthousiaste uitstraling en mooie stemgeluid. Ze werden geselecteerd om deel uit te maken van een nieuwe groep en begonnen met veel ambitie aan hun carrière. Tijdens de oefensessies werden de dames in de watten gelegd door Fleur (18), die stage liep bij Studio Soundwise. Het klikte onmiddellijk tussen de vier dames en toen bleek dat Fleur ook een gouden keeltje had en al jaren danste, was de keuze gauw gemaakt. Kus was compleet!! De debuutsingle "Lekker Ding" werd gelanceerd in april 2005 en bleek onmiddellijk een geweldig succes. Daarna volgde "Wat ik wil met Kerstmis... ben jij" en "Topje van m'n zus", twee catchy songs waarmee Chipz onmiddellijk de hitlijsten bestormden. Kus is altijd bezig met liedjes verzinnen over onderwerpen die hen zelf aanspreken . Dat merk je ook op het podium. De meiden stralen vibes uit die het publiek onmiddellijk meeslepen!

De coole band Chipz
Chipz draait al wat langer mee in de muziekwereld. De groep is al samen sinds 2003 en bestaat uit Rach-L, Peter, Kevin en Cilla. De vier bandleden hadden ieder afzonderlijk al eerder hun eerste stappen gezet in de muziekwereld. Zo gaf Rach-L streetdancelessen, trad Peter voor zijn Chipz-tijd al op als achtergronddanser van diverse nationale en internationale artiesten, stond Cilla op haar vijfde al op het podium tijdens Henny Huismans' Mini-Playbackshow en werd Kevin in Plopsa ­ De Pannelaan 68 ­ 8660 De Panne ­ T +32 58 42 02 02 ­ F +32 58 42 02 45 - info@plopsa.be ­ www.plopsa.be

1999 verkozen tot "Europees Streetdance Kampioen". Ze liepen elkaar tegen het lijf tijdens audities voor een nieuwe popgroep en nog voor ze waren doorgedrongen tot de laatste ronde, klikte het al tussen de vier.
Chipz scoorde een eerste hit in 2003 met "Ch!pz in Black; who U gonna call...?" In 2004 volgden hits als "Captain Hook" en "1.001 Arabian Nights". In 2005 werden opnieuw twee singles de hitlijst ingeschoten en in 2006 werd "Gangstertown" succesvol gelanceerd. Bijna al hun singles werden ook uitgebracht in Duitsland, sommigen haalden zelfs Oostenrijk en Zwitserland!

Tickets
Op 12 augustus is Plopsaland De Panne geopend van 10u tot 23u. Het optreden en de extra animatie tijdens de nocturne is begrepen in de normale toegangsprijs. Zoals steeds krijgen kinderen 1m en volwassenen betalen 23 euro aan de kassa of 21 euro in voorverkoop bij ANWB, Ticketbox, Arke, NS Travel, Ticketsplus en Musicstore. Tickets zijn eveneens online te koop via www.plopsa.be. Bezoekers die alleen 's avonds het park willen bezoeken om te genieten van de optredens en de magische sfeer kunnen een avondticket kopen. Dit ticket kost 14 euro, is geldig vanaf 17u en enkel te koop aan de kassa van Plopsaland De Panne.

Meer informatie over de Plopsa-parken: www.plopsa.be


· De Plopsa-parken verwennen de Nederlandse bezoekers.
· Vorige week genoten 2.100 bezoekers van een optreden van Topstars in Plopsa Indoor Hasselt.

· Kus en Chipz treden op 12 augustus op tijdens de nocturne in Plopsaland De Panne. Het optreden is begrepen in de ticketprijs. Een avondticket kost 14 euro. Noot voor de redactie (