Gemeente Sneek


71ste Sneekweek sportief en rustig verlopen

De Sneekweek is evenals voorgaande jaren ook dit jaar weer rustig verlopen. Ondanks het toenemende aantal Sneekweekbezoekers bleef de overlast beperkt en was de sfeer over de gehele week goed te noemen, zowel op het water als op het starteiland en in de stad.

Het rustige verloop is mede te danken aan de goede samenwerking tussen politie, horeca Sneek, KWS, de Snekers, de gasten en de gemeente Sneek.

Van de extra inzet van politie en waterpolitie ging een preventieve werking uit en dit heeft een bijdrage geleverd aan het feit dat er geen noemenswaardige bijzonderheden zijn voorgevallen. Daar komt bij dat in de meeste gevallen een waarschuwing afdoende bleek. Het totaal aantal proces verbalen ( 26 politie en 1 waterpolitie) staat evenals voorgaande jaren niet in verhouding tot het aantal bezoekers van de Sneekweek dat dit jaar rond de 110.000 lag.
De Sneker jeugd was dit jaar nauwelijks betrokken bij de meldingen van overlast. Slechts twee keer zijn groepen Sneker jeugd aangesproken op hun gedrag. En daar bleef het bij.

© copyright 2006 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 11-8-2006