1e persbericht van zaterdag 12 augustus 2006

Berichten uit de regio

Eindhoven, 12-08-2006

Eindhoven: Politie houdt man aan na huiselijk geweld

In Veldhoven heeft de politie vrijdag om 18.40 uur een 36-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had vrijdagmiddag in hun woning in Woensel Zuid zijn 38-jarige ex-vriendin mishandeld. Hij had haar geslagen en geschopt. Daarna had hij haar de woning uitgezet. De man was daarna naar Veldhoven gegaan. Daar werd hij aangehouden. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie sluit verdachte van heling in

De politie hield vrijdag om 22.35 uur in een paardenstal aan de Rielsedijk een 36-jarige man zonder vaste woonplaats aan. Getuigen hadden de man de stal in zien gaan. De man had verschillende spullen bij zich. Zo waren daar een bosmaaier, twee boormachines, een acculader, een slijpmachine en koffiezetapparaat. De man is ingesloten en er wordt onderzoek gedaan naar de herkomst van de spullen.

Eindhoven: Politie neemt rijbewijs in van dronken bestuurder

Vrijdag om 22.25 uur heeft de politie op de Wilgenstraat een 56-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. De man had bij het inparkeren van zijn auto op de Wilgenstraat enkele geparkeerde autos geraakt. Daarna was hij weggelopen. De gewaarschuwde politie constateerde dat hij gedronken had. Hij blies ruim 2 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie treedt op tegen huiselijk geweld

In een woning in Woensel Zuid is zaterdag om 0.40 uur een 29-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had zijn 20-jarige vriendin bedreigd. De vrouw was de woning uitgevlucht. De man is ingesloten.

Eindhoven: Politie neemt rijbewijs in van beginnend bestuurder

Een 27-jarige Helmondse automobilist werd zaterdag om 2.05 uur op de Professor Dr. Dorgelolaan aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol in een auto reed. De man blies een promillage van ruim 1. De man had korter dan vijf jaren zijn rijbewijs, zodat het rijbewijs is ingenomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie houdt man aan na mishandeling

Zaterdag om 4.10 uur is op het Stratumseind een 27-jarige man uit Rosmalen aangehouden. De man had zonder enige aanleiding de portier van een horecazaak een kopstoot gegeven. De portier raakte licht gewond. De verdachte is de cel ingegaan.

Eindhoven: Politie houdt twee verdachten van koperdiefstal aan

Op de Da Vittorialaan heeft de politie zaterdag om 6.05 uur een 48-jarige Eindhovenaar en een 44-jarige man, waarvan het adres onbekend is, aangehouden. De politie zag de twee mannen in een auto rijden en bij een controle bleek dat in de achterbak een grote hoeveelheid koper lag. De mannen zijn voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Politie houdt man aan na ingooien eigen ruiten

In een woning aan Het Hool heeft de politie zaterdag om 0.05 uur de 25-jarige bewoner aangehouden. De man gooide vanuit zijn etagewoning haltergewichten door de ruiten van zijn woning naar buiten. Deze kwamen, samen met de glasschermen op de Markt terecht. Daar waren veel mensen omdat het een uitgaansgebied is. Niemand werd geraakt. De man is in zijn woning aangehouden. De reden van zijn optreden is niet bekend. De man is de cel ingegaan.

Best: Politie vordert rijbewijs van dronken bestuurder in

Een 38-jarige Eindhovense automobilist moest zaterdag zijn rijbewijs inleveren. De man was om 0.30 uur op de Eindhovenseweg Zuid betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies bijna 1,4 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Best: Politie sluit vernieler in

Zaterdag om 3.55 uur is in de Vogelkers een 43-jarige man uit Best aangehouden. De man had bij een woning aan de Vogelkers aangebeld omdat hij de bewoner wilde spreken. Toen de bewoonster zei dat de man niet thuis was begon hij allerlei goederen in de voortuin te vernielen. Bloempotten gingen aan diggelen, een gietijzeren tuinstel werd vernield en hij gooide een deuk in een rolluik. De man is de cel ingegaan.

Geldrop / Mierlo: Politie houdt drie verdachten van openlijke geweldpleging aan

Op de Katoenstraat in Geldrop heeft de politie zaterdag om 3.25 uur drie mannen van (2x) 25 en 33 jaar oud uit Geldrop aangehouden. Ze worden ervan verdacht dat zij even daarvoor in de Patrijslaan in Mierlo de ruiten van een personenauto met een honkbalknuppel ingeslagen hebben. Zij meenden dat de inzittenden van die auto een dure autovelg van een van de verdachten had weggenomen. Dat bleek niet te kloppen. De drie verdachten zijn ingesloten voor onderzoek.

Bakel: Politie pakt dronken doorrijder zonder rijbewijs

De politie heeft vrijdag om 20.35 uur op de Helmondseweg een 44-jarige automobilist uit Gemert aangehouden. De man had bij een inhaalmanoeuvre op Benthem een andere auto geraakt. Hij was daarna doorgereden, Hij had gedronken en blies bijna 1,5 promille. De man was niet in het bezit van een rijbewijs. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Politie neemt rijbewijs van dronken bestuurder in

Een 33-jarige Eindhovense automobilist moest zaterdag zijn rijbewijs inleveren nadat hij om 2.30 uur op Sondervick was betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man blies een promillage van bij
1,4. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.