Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 12-08-2006

Lastige man aangehouden bij instabiele hijskraan EMMEN Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 40-jarige man uit Emmen aangehouden. Terwijl de hulpverleningsdiensten nog volop bezig waren om de hijskraan te stabiliseren gedroeg de 40-jarige man zich behoorlijk vervelend. De man, die onder invloed verkeerde, viel hulpverleners lastig. Kort daarna besloot de man een handje te helpen zoals hij dat zelf zei en ging het verkeer regelen. Hierbij liep hij midden op de weg en zorgde voor een onveilige situatie voor hemzelf en voor overige weggebruikers. De man is meerdere malen gevorderd weg te gaan. Toen hij hier geen gehoor aan gaf, is hij aangehouden en ingesloten voor verhoor. (BPS 06-170079)

De Gemeente Emmen verzorgt de overige woordvoering over de instabiele hijskraan in Emmen.

Met alcohol op achter het stuur
VRIES Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 16-jarige bromfietser uit Zeijen aangehouden op de Asserstraat. De jongeman verkeerde onder invloed. Op het bureau blies hij 330 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 06-170100)

Bekeuringen uitgeschreven tijdens surveillance
ASSEN De politie heeft vrijdagavond tijdens een surveillance in Assen en de gemeente Aa en Hunze diverse mensen bekeurd. Er zijn processen-verbaal uitgeschreven voor: het rijden door rood licht (2x), het parkeren op de stoep (5x), het niet dragen van een gordel (1x) en het overschrijden van de maximum snelheid binnen de bebouwde kom (1x).

(BPS 06-170050)

Getuigenoproep vernielingen aan autos
MEPPEL Meerdere autos aan de Woldkade zijn op donderdagavond of in de nacht van donderdag op vrijdag bekrast. Het zou ook kunnen dat de schade vrijdag 11 augustus overdag is toegebracht. Van diverse mensen is reeds een aangifte opgenomen. Mensen die beschikken over meer informatie worden gevraagd contact op te nemen met de politie in Meppel via telefoon 0900-8844. (BPS 06-169970)

Dagvaarding uitgereikt
ASSEN Een 23-jarige vrouw uit Hoogeveen kreeg vrijdagmiddag een dagvaarding van Justitie mee naar huis. De vrouw zou tegen de wil van de bewoners een woning in Assen hebben betreden aan de Amstelstraat, vernielingen hebben gepleegd en geweldpleging tegen anderen. De vrouw is aangehouden en ingesloten voor verhoor. (BPS 06-170001)

Verdachte van vernieling aangehouden
ASSEN - Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 20-jarige jongen uit Smakt aangehouden aan de Nieuwehuizen. Zij zagen dat de jongen een fiets weggooide en tegen de spiegel van een bus trapte. De verdachte is ingesloten voor verhoor. (BPS 06-170084)

Vier verdachte van mishandeling aangehouden
SCHOONOORD De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag vier mensen aangehouden aan de Slenerweg. Het gaat om een 20-jarige jongen en een 20-jarige meisje, een 25-jarige en een 17-jarige jongen allen uit Schoonoord. Bij de politie was gemeld dat er een vechtpartij zou zijn. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor. Wat een ieders betrokkenheid is geweest is niet duidelijk, evenals de toedracht. (BPS 06-170092)

Vrouw door het lint
MEPPEL Agenten hebben zaterdag in de vroege ochtend een 44-jarige vrouw uit Meppel aangehouden aan het Prinsenplein. De vrouw zou op straat met stenen aan het gooien zijn en ging volledig door het lint. De vrouw, die onder invloed verkeerde, verzette zich hevig bij haar aanhouding en bespuugde de agenten en schold ze uit. De vrouw is ingesloten voor verhoor. (BPS 06-170105)

Verboden toegang
ZUIDLAREN - De politie heeft vrijdagavond twee jongens van 16 (Zuidlaren en Groningen), een meisje van 18 (Veendam) en een jongen van 22 jaar (Midlaren) bekeurd aan de Ludinge. De jeugd stond in een portiek bij een school aan dit adres. Omdat het hier verboden toegang is voor onbevoegden, is een bekeuring uitgeschreven. (BPS 06-170052) EELDE Tijdens een controle bij een hangplek voor jongeren heeft de politie vrijdagavond aan de Wofhorn bekeuringen uitgedeeld aan zeven jongeren. De jongens, variërend in de leeftijd van 14, 15 en 16 jaar oud uit Eelde, kregen de bon omdat zij zich bevonden op verboden terrein bij een bibliotheek. (BPS 06-170054)

Boetes uitgedeeld tijdens verkeerscontrole
BEILEN Tijdens een verkeerscontrole in de gemeenten Midden-Drenthe heeft de politie vrijdag bekeuringen uitgeschreven voor het rijden door rood licht (2x), het niet dragen van een gordel (3x) en het overschrijden van de maximum snelheid (4x). (BPS 06-170019)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ramona Venema, tel. 0592 - 36 1280.