Verzamelberichten zaterdag

's-Hertogenbosch, 12-08-2006

Man meldt zich aan politiebureau

s-Hertogenbosch Vrijdagmiddag meldde zich een 38-jarige man aan het bureau van politie in s-Hertogenbosch. Hij bleek nog een boete van 2397,24 euro te moeten betalen of 44 dagen hechtenis ondergaan. De man wilde graag komen zitten. Daar hij geen geld had is hij voor het ondergaan van de hechtenis ingesloten.

Snelheidscontrole

Vlijmen Naar aanleiding van het ongeval van afgelopen maandag op de Vendreef in Vlijmen, waarbij een 20-jarige man uit Vlijmen om het leven kwam en enkele andere ernstige ongevallen is op verschillende wegen, waaronder de Vendreef snelheidscontrole gehouden. Daarbij zijn in totaal 16 bekeuringen uitgeschreven. Op de Vendreef bleken totaal 11 voertuigen te hard te rijden. De hoogst gemeten snelheid was 96 km/u terwijl daar 60 km/u is toegestaan.

Man aangehouden dankzij inzet helikopter

s-Hertogenbosch Vrijdagmiddag wilden politiemensen op de Broeckhovenlaan in s-Hertogenbosch een auto met een Spaans kenteken controleren. Op het moment dat een stopteken werd gegeven ging de auto er met hoge snelheid van door. Na een korte achtervolging raakte de politiemensen de auto kwijt. Met behulp van de toevallig net vanaf vliegveld Eindhoven opgestegen politiehelikopter kon de auto worden teruggevonden in de omgeving van de Oosterplas. De bemanning van helikopter had ook een goed zicht op de bestuurder van de auto en kon politiemensen naar de plaats waar de man zich bevond loodsen. Op de Zaanstraat kon hij worden aangehouden. Het bleek een 19-jareige man uit Oss te zijn. De man bleek niet in het bezit van een rijbewijs en ook bleek hij nog een gevangenisstraf van 33 dagen te moeten ondergaan. De man is in verband hiermee ingesloten.

Verkeerscontrole

Rosmalen Vrijdagmiddag zijn op verschillende plaatsen in Rosmalen controles gehouden. Daarbij zijn in totaal 29 bekeuringen uitgeschreven. Zeven bestuurders reden te hard binnen de bebouwde kom. Een motorrijder werd daarbij bekeurd omdat hij 94 km/u reed. Verder werden 20 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Twee automobilisten zaten niet handsfree te bellen.

Rijden onder invloed rijbewijs ingevorderd

s-Hertogenbosch In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 04.00 uur werd op de Hadewychstraat in s-Hertogenbosch een 35-jarige beginnende bestuurder uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 2 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Beginnende bestuurders hebben een zogenaamd puntenrijbewijs. Voor verschillende strafbare feiten, zoals het rijden onder invloed, krijg je strafpunten.

Te veel gedronken tijdens ontzegging

s-Hertogenbosch In de nacht van vrijdag op zaterdag, even voor 05.00 uur, zagen politiemensen op de Orthenseweg in s-Hertogenbosch een automobilist niet handsfree bellen. De auto werd tot stoppen gedwongen om de bestuurder te bekeuren. Daarbij bleek, dat de man ook te veel had gedronken. Verder bleek dat de rechter de man de rijbevoegdheid had ontzegd tot augustus 2008. Tegen de 36-jarige bestuurder uit Kerkdriel is voor de verschillende feiten proces-verbaal opgemaakt. Ook kreeg hij een rijverbod van 4 uur en werd zijn auto in beslag genomen.

Auto in de sloot en te veel gedronken

Vught In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 00.30 uur, werd gemeld dat op de Bergenshuizensestraat in Vught een auto in de sloot was gereden. Ter plaats bleek inderdaad een auto in de sloot te liggen. De bestuurder was echter niet meer bij de auto. Deze, een 56-jarige man uit Vught, kon korte tijd later worden achterhaald. De man bleek te veel te hebben gedronken om met een auto te mogen rijden. Hij blies 4½ keer het maximaal toegestane. De man is hiervoor bekeurd. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 12 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Rijden onder invloed

Schijndel In de nacht van vrijdag op zaterdag, even voor 02.00 uur, werd op de Oostfrieslandstraat in Schijndel een 53-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 4 uur.

Man moet nog zitten

Uden vrijdagmiddag is een 37-jarige man uit Uden aangehouden. De man moest nog voor een bedrag van 280 euro aan boetes betalen of drie dagen hechtenis ondergaan. Daar de man geen geld had is hij voor het ondergaan van de hechtenis ingesloten.

Illegale vreemdelinge

Veghel Vrijdagmiddag werd gemeld dat in de omgeving van de Markt in Veghel werd gecollecteerd. Politiemensen troffen een 51-jarige Iranese vrouw. Ze kon niet aantonen legaal in Nederland te verblijven. De vrouw is aangehouden en voor verder onderzoek overgedragen aan de vreemdelingendienst van de politie Brabant-Noord.

Jeugdige bromfietser breekt been bij aanrijding

Schaijk Vrijdagmiddag is een 15-jarige bromfietser uit Monnickendam gewond geraakt bij een aanrijding. De jongen reed met de bromfiets over het fietspad van de Zeelandsedreef in Schaijk. Uit een uitrit reed een 20-jarige vrouw de weg op, waarbij ze deels op het fietspad kam. Daar ontstond de aanrijding tussen de twee. De jongen is met een beenfractuur overgebracht naar een ziekenhuis in Oss. De jongen bleek de bromfiets van zijn moeder stiekem meegenomen te hebben.

Man aangehouden met drugs

Uden In de nacht van vrijdag op zaterdag, even na 04.00 uur werd op de Sint Janstraat in Uden een man aangesproken die onder invloed was. Bij controle van de man, een 39-jarige man uit Arnhem, bleek, dat hij een elftal verpakkingen met vermoedelijk heroine bij zich had. De man is aangehouden, in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten. De drugs zijn in beslag genomen.

Bromfietser gewond bij eenzijdig ongeval

Oss In de nacht van vrijdag op zaterdag, even voor 01.00 uur, is een 17-jarige jongen uit Oss bij een eenzijdig ongeval gewond geraakt. De jongen reed op een bromfiets over de Berghemseweg in Oss. Hij reed daarbij zonder helm. De jongen is kennelijk tegen de stoeprand gereden waarbij hij is gevallen. Hij is met gezichtletsel en een kaakfractuur overgebracht naar het ziekenhuis in Oss.

Jongens plegen vernieling

Wanroij Tegen vier jongens uit Zeeland, 16 en 17 jaar, is proces-verbaal opgemaakt. De vier hadden in een gelegenheid aan het Kerkplein in Wanroij vernielingen gepleegd. Ze vernielden daar stoelen en tafels. Ze zullen ook moeten opdraaien voor de schade.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

Sint Hubert In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 37-jarige man uit Sint Hubert aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 32-jarige vriendin in hun woning in Sint Hubert te hebben mishandeld en bedreigd. Toen de vrouw de politie wilde bellen, vernielde hij de telefoon. De man is aangehouden, in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.