Politie Gelderland-Zuid

Automobilist aangehouden na bedreiging agent

Zaltbommel, 12-08-2006 o Een politieman die zaterdagmorgen op een opvallende politiemotor over de Van Heemstrweg ter hoogte van Rossum reed zag een bestelauto rijden waarvan de bestuurder geen autogordel droeg. Hij gebaarde de bestuurder om de politiemotor te volgen. Ook is dit de man kenbaar gemaakt door het teken Politie volgen op de motor.

De man voldeed niet aan dit bevel en reed een andere weg in. Daarop ging de politieman naast de bestelbus rijden en gaf de bestuurder aan om onmiddellijk te stoppen. De bestuurder opende daarop het raam en riep: "ik stop niet voor jou". De politieman riep via de portofoon om assistentie van andere politie-eenheden.
Uiteindelijk stopte de verdachte op een parkeerstrook langs de Van Heemstraweg in Zaltbommel. De verdachte kwam de auto uit met in zijn hand iets wat leek op een ijzeren staaf en bedreigde daarmee de agent. Op het bevel dit voorwerp te laten reageerde de man niet. Daarop is geprobeerd om de man met pepperspray buiten gevecht te stellen.

Geboeid
Op dat moment kwamen assisterende politie-eenheden ter plaatse. De man, die weer was ingestapt, probeerde nog weg te rijden maar kon met gepast geweld achter het stuur vandaan gehaald worden. Onder het uiten van diverse beledigingen kon de man geboeid worden afgevoerd naar het politiebureau in Zaltbommel. Daar is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.
(03)