Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

EN DAT IS VIJF...!!

ASSEN, 12 AUGUSTUS 2006 - Formule 3-coureur Renger van der Zande heeft vanmiddag zijn vijfde podium van het seizoen gescoord! De Q-dancer vertrok vanmiddag tijdens de Rizla Racing Days op het TT circuit van Assen van de eerste startrij en moest enkel poleman Schlegelmilch voor zich dulden. De rookie was met dit resultaat de snelste Nederlander van het deelnemersveld. Ook in het Recaro Duits Formule 3 kampioenschap doet de Nijmegenaar goede zaken. Renger ligt op de zesde plaats met 58 punten. In de juniorcup is de Go Fast-coureur gestegen naar de derde plaats met 76 punten.

Voor de tweede keer binnen een maand deed Renger het circuit van Assen aan. De coureur van SMS Seyffarth Motorsport liet er in de kwalificatiesessies van gisteren geen gras over groeien. Het jonge talent verbeterde op een half natte baan continu zijn snelste tijd en wist een fraaie tweede plaats uit het vuur te slepen. In het begin van de afsluitende tijdtraining op de 4.555 meter lange baan kreeg Renger echter veel last van overstuur. Met de nodige aanpassingen aan de vleugels pushte Renger voor een betere tijd, maar de vele gele vlagsituaties gooide roet in het eten. De rijder met startnummer 8 pakte desondanks een prima derde stek. Twee uitstekende uitgangsposities voor een goede klassering voor de races van zaterdag en zondag.

Renger vertrok vanmiddag als tweede, maar had geen goede start. Hij verloor hierdoor in de volgende ronden twee plaatsen. Renger liet het er echter niet bij zitten en stelde snel weer orde op zaken. Marcello Thomaz, in de beginfase tweede, voelde de hete adem van de Nederlander in zijn nek. Renger voerde de druk bij de Braziliaan op en ging hem uiteindelijk voorbij. Renger behield zijn positie en werd na zestien ronden als tweede afgevlagd!

Renger: "Helemaal top om weer op het podium te staan! We hebben de lijn van Lausitzring goed doorgetrokken. Gisteren wist ik al een voorschot te nemen op een goede finish hier op Assen. Jammer dat ik mijn start verklote, want daardoor kon Schlegelmilch makkelijk wegrijden. Ik zat achter Marcello, dat kostte mij veel tijd. Toen ik hem gepasseerd had, heb ik geprobeerd om het gat met Harald te dichten, maar die afstand was te groot. Morgen vertrek ik van P3, dus alle kans om morgen wederom op het podium te eindigen!"

Uitslag Recaro Duits Formule 3 Cup, Assen 12 augustus 2006:
01. Harald Schlegelmilch, HS Technik Motorsport, 16 ronden in 25:41.426
02. RENGER VAN DER ZANDE, SMS SEYFFARTH MOTORSPORT, + 09.934


03. Ferdinand Kool, JD Motorsport, + 16.284

04. Nico Hülkenberg, Josef Kaufmann Racing, + 19.075
05. Marcello Thomaz, Swiss Racing Team, + 23.261
06. Ho-Pin Tung, JB Motorsport, + 23.805

NIEUWS en FOTO is afkomstig van Insight F1 Motorsport Report. Voor meer informatie of fotografisch materiaal kunt u contact opnemen met: Roelof Oosterhuis (Insig ht F1) TEL: + 31 652 056 637, MAIL: roelof@insightf1.com.