Ingezonden persbericht

Wateringen, 16 juni 2006

Belgisch festijn op Waterpop

Waterpop heeft nieuwe namen vastgelegd. Op 12 augustus zullen het wereldmuziek orkest Think of One presents Tráfico en de pop-rock band Mint uit België optreden. Daarnaast zal Cooper uit Nederland hun vrolijke punkrock door het Hofpark laten schallen. Ook Spinvis, Born from Pain,T-99, Ziggi, Mose Lee en the Opposites zijn op Waterpop te zien.

Think of One is een Collectief uit de Antwerpse muziekscene met leden van Zita Swoon en Flowers for Breakfast. Grensverleggende fanfarepunkjazzfunkwereldmuziek is wat ze maken. Met een vaste kern reizen ze de hele wereld over om met lokale artiesten cd's op te nemen. Zo hebben ze een Marrokaanse cd gemaakt, maar ook een Cubaanse. Hun laatste cd 'Trafico' is in Recife in Noord-Oost Brazilie ontstaan. De stuiterende ritmen van Pernambuco (côco, forró, maracatu) zijn alomtegenwoordig, net als de vraag-antwoordzang, met afwisselend Portugese, Franse en Antwerpse teksten. Dat vertaalt zich in een uitbundige, warmbloedige cd, waarop Braziliaanse klanken samensmelten met reggae, rap, avantjazz en swingende zigeunermuziek.

Geïnspireerd door zo ongeveer de gehele geschiedenis van de rockmuziek, tovert Mint het ene na het andere onweerstaanbare rockliedje uit de hoge hoed. De Oor recenseert Mint's muziek als 'pure pop van formaat'. In februari dit jaar lanceerde Mint hun album 'Magnetism', de single ' Your shopping lists are poetry' werd in België veel gedraaid maar ook in Nederland is de single regelmatig te horen. De cd is ook uitgebracht in Canada en Amerika en wordt daar goed ontvangen.

Cooper krijgt op hun onlangs verschenen album 'Cooper Makes Tomorrow Alright' het onmogelijke voor elkaar. Het lukt de band namelijk om extreem vrolijke punkrock te maken die ook nog zeer krachtig overkomt. Het vierde album 'Makes Tomorrow Allright' wordt geproduceerd door de Amerikaanse Bill Stevenson en verschijnt wereldwijd in 2005 op Kung Fu Records. Cooper is daarmee de eerste Europese band op het Amerikaanse punkrocklabel.

Waterpop wordt ook wel het gezelligste festival van Nederland genoemd. Dit jaar is Waterpop op 12 augustus in het Hofpark in Wateringen. Naast de muziek is er ook theater te zien. Het festival begint 13.00 uur en sluit 23.00 uur. De toegang is gratis.

Voor meer informatie zie www.waterpop.nl