Ingezonden persbericht

Wateringen, 2 juli 2006

Persbericht

Programma Waterpop compleet

Dit jaar opent Waterpop op 12 augustus met een spectaculaire act voor de kinderen waar ook ouders, broers, zussen, opa's en oma's en verdere familieleden, vrienden en kennissen het liefst vooraan zouden willen staan. Om kwart over 12 staan namelijk Wipneus & Pim met hun speciale kinderprogramma 'Wipneus & Pim trakteren' in het Hofpark in Wateringen. Verder zijn Taxi to the Ocean, The Archie Bronson Outfit (UK) en Lefties Soul Connection aan de line-up toegevoegd.

Wipneus & Pim hebben een kinderprogramma waar ze normaal de theaters mee afreizen. Wipneus & Pim trakteren, en dat doen ze! DJ's Wipneus en Pim willen heel graag hun publiek trakteren op wat lekkers. Maar De Tijdgeest steekt daar een stokje voor, die vindt namelijk dat Wipneus en Pim veel te snel trakteren. Daarom krijgen de DJ's en hun publiek opdrachten. Als die allemaal, goed worden volbracht krijgen Wipneus, Pim én hun publiek hun traktaties terug. De opdrachten van De Tijdgeest vormen een muzikale reis door de tijd en laten het publiek kennis maken met Elvis, de Beatles, disco, rock en trance.

De jongens van Taxi To The Ocean groeiden op in Baarn met cola en negerzoenen.. De band tekende bij Munich en boert goed in het clubcircuit. Een jaar na het album Sunday Longplay komt de band met een opvolger. Het album, dat simpelweg Taxi To The Ocean heet, laat horen waarom de band steeds meer naam maakt in het clubcircuit en gezien wordt als een van de nieuwste talenten uit de Utrechtse muziekscene. Rockmuziek met new wave-invloeden. Zo is de muziek van de band het best te omschrijven. Dit jaar stond Taxi to the Ocean nog op Noorderslag waar ze veel indruk maakten.

Slechts met zijn drieën weet The Archie Bronson Outfit uit Engeland een sterk eigen geluid neer te zetten: ruw, ruig en hoekig. Een stevige portie bluesrock. Getekend door het inmiddels fameuze Domino-label van Franz Ferdinand en de Arctic Monkeys, hebben ze in april 2006 hun laatste album 'Derdang Derdang' afgeleverd. Songs zonder franje maar met noestige weerhaken die zich in je klauwen, en teksten die je 's nachts wakker houden. Erkenning in eigen land hebben ze inmiddels binnen; ze zijn genomineerd voor The Mojo Honours List in de categorie Mojo New Best Act. Een gerenommeerde lijst waar grote namen hen zijn voorgegaan.

Het eerste wat in je gedachten opkomt wanneer je Lefties Soul Connection hoort spelen is het woord 'ruig'. Hun geluid is beïnvloed door the Meters maar ook door obscure funk en soul bands uit de zestiger en zeventiger jaren. Ook zijn er invloeden te horen van mod, jaren zestig garage, breakbeat en hip-hop. Veelzijdig dus. Een ander woord om Lefties Soul Connection te omschrijven is 'soul'. Met veel soul creëren ze heftige 'fatback break beats', baslijnen die je doordreunen in je buik, lekkere gitaar 'riffs' en Hammond orgel geluiden: op de plaat en op live shows.

Op 12 augustus zullen niet alleen deze bands optreden in het Hofpark te Wateringen maar ook Spinvis, Born from Pain, T99, Mose Lee, Think of One presents Trafico, Mint, The Opposites, Ziggi en Cooper. Waterpop is zoals ieder jaar, gratis toegankelijk. Voor meer informatie zie www.waterpop.nl